Ljekari u Kanadi protestuju jer su im povećali plate

Ljekari u Kanadi su zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem kako bi profitirali pacijenti i potplaćene kolege.

Preko 700 kanadskih ljekara, među kojima je 213 onih opšte prakse i 184 specijaliste, potpisali su otvoreno pismo u kome su digli glas protiv povišica koje su nedavno ispregovarala njihova udruženja.

Da, dobro ste pročitali, svi su se ti ljudi usprotivili bogatijim ličnim bankovnim računima, a povod tome je iskrena briga za dobrobit pacijenata i kolega.

„Povišice su time šokantnije jer su naše mnogobrojne kolege, od medicinskih sestara do ostalih zdravstvenih radnika, suočene s vrlo teškim radnim uslovima. Takođe, zbog drastičnih rezova proteklih godina, ali i centralizacije moći u Ministarstvu zdravstva, stradali su pacijenti, kojima je uveliko otežan pristup potrebnim zdravstvenim uslugama“, napisali su između ostalog ljekari iz Kvebeka, površinom najveće pokrajine u Kanadi.

U otvorenom pismu su zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem, naravno upravo kako bi se olakšale muke drugima.

„Želja nam je da ispunimo potrebe naših pacijenata bez toga da se radnici u zdravstvu iskorišćavaju do krajnjih granica“, naveli su.

Prosječna ljekarska plata u Kanadi iznosi 260.924 dolara, s naglaskom na to da je riječ o bruto iznosu iz kog valja izdvojiti poreze i troškove rada.

Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.