Mještani u nevjerici zbog popa-dilera

Sveštenik Milan Jordović (41) i vjeroučitelj Zoran Marinković (43) uhapšeni su u Mrčajevcima sa tovarom od skoro 30 kilograma droge!

Vijest da je ovdašnji pop uhapšen sa tovarom droge pronijela se Požegom brzinom munje, ali je narod tek ostao u nevjerici kada je saznao da se radi o Milanu Jordoviću, parohu crkve u naselju Savinac.

Milan Jordović (41) i bivši vjeroučitelj Zoran Marinković (43) uhapšeni su preksinoć u Mrčajevcima kod Čačka pošto je u automobilu kojim su putovali policija pronašla 27 kilograma skanka. Droga se nalazila u 52 paketa u prepravljenom bunkeru „pasata“ užičkih registarskih oznaka.

Nezvanično, policajci koji su otkrili tovar i prenosioce droge pozvali su u pomoć koleginicu iz MUP kako bi pretresla vjeroučitelja misleći da je žensko. Na kraju se ispostavilo da je u pitanju muškarac.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, Zoran Marinković, koji je do prije nekoliko godina radio kao vjeroučitelj u Osnovnoj školi „Petar Leković“, prilikom hapšenja nosio je žensku odjeću.

– Od djetinjstva je volio da nosi žensku garderobu, zbog oblačenja smo ga zvali Majkl Džekson. Do prije 15-20  godina radio je kao zvonar u crkvi.  Sada je, koliko znam, bez zaposlenja, pjeva u crkvenom horu – priča Požežanin, ništa manje zatečen informacijama o hapšenju.

Sveštenik Milan Jordović otac je jednog dječaka. Rođen je u selu Radovci gdje živi sa porodicom i gdje ima zasad malina.

Bogosloviju je završio u Prizrenu, a nekoliko godina službovao je u Ivanjici. Govorio je da su mu nudili da pređe da službuje u crkvi Svetog Save u Požegi, ali da nije htio jer mu je ljepše na selu.

Vijest o hapšenju zbog droge jedan od Jordovićevih parohijana pokušao je da poveže sa pričom koju je čuo upravo od ovog sveštenika.

– Kazao mi je da često putuje u Albaniju i da obilazi tamošnje pravoslavne manastire, da je fasciniran tim svetinjama i da u njima pronalazi duhovni mir – veli ovaj Požežanin.

Premda su uhapšeni u „pasatu“ koji nije vlasništvo ni jednog od njih, nemalo je ljudi u Požegi koji odbacuju verziju da je Jordović mogao da učestvuje u švercu droge. Uvjereni su da je posredi ili podmetačina ili da pop nije znao da je u vozilu droga.

Milan Jordović, tada sa službom u Prilikama kod Ivanjice, 2011. bio je počasni član crkvenog suda Eparhije žičke koji je jednog mještanina iz Loznice kod Čačka isključio iz Crkve. Izopšten je iz SPC jer je na svom imanju, po stavu suda, primio odbjegle monahe Eparhije raško-prizrenske i oformio monašku zajednicu bez blagoslova episkopa žičkog i odlazio na bogosluženja kod ražalovanog episkopa Artemija.

Jordoviću i Marinkoviću određeno je zadržavanje do 48 sati posle kojeg će biti predati Višem tužilaštvu u Čačku zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Naš pop Jordo?! Ma, da l’ je moguće?

Za primjer, ugledan, porodičan, autoritativan među sveštenicima, cijenjen kod vjernika – identičan je komentar svih Požežana koji su pristali da pričaju. I svi od njih sa rezervom su primili vijest da je Jordović mogao da učini neko krivično djelo, naročito da krijumčari narkotike.

– Da je neko drugi uhapšen koga poznajem, pa i nekako, ali pop Jordo… Poslednji u koga bih upro prstom da se bavi nečim nečasnim. Ne mogu da povjerujem. Nekoliko paroha sam promijenio, ali nijedan sa toliko ljudskosti nije bio posvećen poslu i vjeri. Ako on lično ne prizna da je umiješan u sve ovo, niko me ne može ubjediti da je on diler – kazao  je jedan od Požežana kod koga je ovaj sveštenik svetio vodicu prošle nedelje.

Kurir.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.