Vladika Grigorije o Glogovcu: Imao je sve ono najbolje što Hercegovac može da ponudi

Nebojša Glogovac je bio ponositi Hercegovac. Poreklom iz Nevesinja, rođen u Trebinju, u sebi je objedinjavao sve ono najbolje što Hercegovina može da ponudi: mediteransku toplotu i prefinjenost duha i planinsku snagu i otmenost karaktera.

Ovako u tekstu za „Nedeljnik“ o preminulom glumcu Nebojši Glogovcu piše vladika zahumsko-hercegovački Grigorije. Tekst prenosimo u celosti:

„Kao i mnogi drugi, ovaj prostor je u svojoj mladosti napustio da bi mu se kasnije kroz celi život neprestano vraćao, kao što se svi vraćamo svom detinjstvu, zavičaju, domu iz koga smo otišli u svet.

Svaki njegov povratak za nas je bio blagoslov. Ljudi su u njemu videli zemljaka koji je postigao velike uspehe, ali koji nikada nije zaboravio odakle je potekao. Njegova jednostavnost i blago ophođenje prema svima, pa i onima najmanje važnim i znamenitim ljudima, u ljudima iz njegovog kraja budila je dodatni ponos.

Kao što svi znamo, a Hercegovci ponajbolje osećaju, istinski je veliki samo onaj koji zbog uspeha sebe ne čini većim od bilo koga drugoga.

Time se, međutim, niko nije iznenađivao. Nebojša je potekao iz čestite porodice, iz doma uglednog sveštenika, oca Milovana, koji je oduvek slovio za odvažnog, odmerenog i velikog čoveka.

Nebojša se sada vratio u naručje Oca od koga smo svi potekli, a koji jedini može da utoli onu žeđ za istinskim životom koji smo svi kod njega uočavali“

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.