Željko Budimir Keko sa fotografijom “Life” u kategoriji Svakodnevni život osvojio je glavnu nagradu festivala

U Umjetničkoj galeriji BiH odabrani su pobjednici konkursa Balkan Photo Award za 2017, a koji se održava u sklopu Balkan Photo Festivala. Žiri koji čini čak 13 članova: Bénédicte Kurzen (predsjednica žirija, fotograf NOOR agencije), Jim Casper (urednik portala Lensculture), Máximo Panés(urednik Dodho Magazina), Maral Deghati (Menadžer na programu Edukacija u World Press Photo Fondaciji), Ana Frangovska (kustos Nacionalne galerije Makedonije), Damir Senčar (Fotograf i urednik u HINA agenciji), Marko Marinković (freelance fotograf), Imre Szabo (fotoreporter), Burim Myftiu (fotograf), Senad Šahmanović (režiser), Aleksandra Nina Knežević (dizajnerica), Ahmed Burić(novinar i pisac) i Miro Majcen (fotograf) odabrao je sljedeće pobjednike:

GRAND PRIX – glavnu nagradu festivala osvojio je Željko Budimir Keko sa fotografijom “Life” u kategoriji Svakodnevni život. Nagrada je fotoaparat Canon EOS 5D MK IV, poklon generalnog sponzora Canon Bosna i Hercegovina.

Posebno priznanje festivala i prvu nagradu u kategoriji Modna fotografija osvojio je Edvin Kalić sa fotografijom “Bold”, a nagrađen je sa fotoaparatom Sony A6500 poklonom zlatnog sponzora Sony Bosna i Hercegovina.

Posebno priznanje festivala i prvu nagradu u kategoriji Kulturno nasljeđe osvojio je Vladimir Živojinović sa fotografijom “Dimitrije Tucović”. Nagrađen je sa fotoaparatom Canon EOS 77Dpoklonom zlatnog sponzora Avtera BH.

Izvor: balkanphotofest

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.