Veče sjećanja na Kemala Montena

Na trogodišnjicu smrti sarajevskog kanatutora Kemala Montena, sinoć je u prepunoj Galeriji Kulturnog centra održan koncert pod nazivom „Ostaće samo pjesma“.

„Nekako s proljeća“, „Daleko, daleko…“, „Nema te“, „Vratio sam se živote“, „Napiši jednu ljubavnu“… samo su neke od pjesama koje je trebinjska publika pjevala zajedno sa izvođačima.

Na memorijalnom koncertu trebinjska srednjoškolka Marija Valentić premijerno je izvela kompoziciju „Kemo i grad“, za koju su tekst napisali Dušan Milivojević i Srećko Šijaković, koji je i organizator ove muzičke večeri. Muziku je komponovao Nikola Jovanović, a aranžman potpisuje Božidar Bobo Vučur. Za ovu kompoziciju snimljen je i spot u Trebinju u decembru prošle godine.

„Drago mi je što smo imali priliku da odamo čast jednoj velikoj legendi. Zajedno smo se potrudili da snimimo lijepu pjesmu, koju smo posvetili Kemalu Montenu“, rekla je Marija Valentić.

Na koncertu pod nazivom „Prijatelji za Kema“ nastupili su i trebinjska grupa „Degustatori“, Bajro Baka i Igor Planjanin, učenici Srednje muzičke škole Trebinje, kao i sarajevski muzičar Gordan Dizdarević Grk.

Dizdarević kaže da je počeo da svira sa Kemalom 2000. godine i da je bilo uživanje raditi sa čovjekom koji je bio veliki emotivac i profesionalac.

„Kada sam počeo da se bavim muzikom, Kemo je bio moj idol. Onda sam dočekao tu čast da dijelim binu sa njim i to je bilo ostvarenje svih mojih snova i dan danas sam ponosan na to. To je čovjek koji je ime Sarajeva i BiH predstavio na najljepši način, nego bilo ko u svijetu. Čovjek velikog srca i duše, sa harizmom i toliko ljubavi. To je bio naš Kemo, čovjek koji se jednom rađa“, naveo je Dizdarević.

RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.