Pitanje na kojem padaju i najbolji vozači! (FOTO)

Ova fotografija vam djeluje jednostavno? Hajde, riješite je i dobro zapamtite kojim redosljedom automobili prolaze.

Veliki broj iskusnih vozača koji svakodnevno koriste auto kao prevozno sredstvo, ubjeđeni su da su Flojd glavom i bradom, te da svaki problem u saobraćaju rješavaju kao od šale. Baš zbog njih, potrudili smo se da nađemo najteže pitanje, na koje odgovor daju u sekundi, a ne primjete jednu začkoljicu i – ne daju tačan odgovor.

Odavno je poznato da su na testovima najteža pitanja ona sa „raskrsnicama“, tj slike gdje prateći pravila i saobraćajne znakove, budući vozač treba da procjeni koje vozilo ima prednost, i upiše kojim redosljedom vozila prolaze raskrsnicu.

Ova fotka vam djeluje jednostavno? Hajde, riješite je i dobro zapamtite kojim redosljedom automobili prolaze.

Leutar.net Pitanje na kojem padaju i najbolji vozači! (FOTO)

Obrazloženje zašto je to tako.

– Ova raskrsnica regulisana je saobraćajnim znakovima. Redosljed prolaska na ovoj raskrsnici je sljedeći: crveni putnički automobil jer on ide putem sa prvenstvom prolaza, zatim prolazi plavi putnički automobil, iako ide sa znaka „stop“, i na kraju ide žuti putnički automobil koji skreće levo – kaže za Telegraf Milenko Jezdimirović, dipl. inž. saobraćaja iz auto škole „Zeleno svetlo“.

Gde vozači ovde najčešće greše?

– Kad vide znak obaveznog zaustavljanja i znak ustupanja prvenstva prolaza, i jedan i drugi znak govore da se nalazite na sporednom putu, uz obavezu da imate i znak „stop“ da se zaustavite, a sa druge strane imate trougao da ustupite prvenstvo prolaza. Što praktično znači, da između ova dva vozila – žutog i plavog, primenjujemo takozvano pravilo susretanja. To znači da vozač koji zadržava pravac ima prednost u odnosu na onog koji skreće levo – objašnjava Jezdimirović.

Telegraf

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.