Izetbegović u džamiji uživao praveći selfije, zatim doživio blamažu!

Prizor ispred džamije, ali i unutar iste, bio je neuobičajen, jer je bio preplavljen policijskim ekipama te Izetbegovićevom pratnjom koja ga je čuvala čak i u džamiji .

Nakon što je klanjao džumu, uslijedilo je pravljenje popularnih selfija. Izetbegović je tako, gotovo pola sata, pozirao vjernicima u džamiji uživajući u fotografiranju s njima.

Iako se činilo da će dolazak u Zenicu proći bez incidenata, Izetbegović je, ipak, doživio blamažu.

Naime, u jednom trenutku prišla mu je nezadovoljna Zeničanka zatraživši da je sasluša.

– Imam komšiju koji ima tri sina. Jedan mu je od prvog dana bio u rovu, drugi mu je, nažalost, poginuo u Vozućoj. Niko od njih ne radi. Žena mu je oboljela. Pitajte, provjerite, slobodno. Je li vas sramota, to je sramota ove države?! Ujutru kada ustanem ne mogu spavati jer oni nemaju šta jesti – govorila je ogorčena Zeničanka, dok su cjelokupnu blamažu člana Predsjedništva BiH posmatrali okupljeni vjernici.

Iako ga je ogorčena Zeničanka pozvala da odu do te porodice, Izetbegović je, ipak, imao preča posla.

Odlučio se za onu narodnu „Para vrti, đe burgija neće“.

– Da vam dam da im ponesete malo para. Može li tako? Ja sada moram na drugu stranu, ponesite im vi jer ste blizu – rekao je Izetbegović, a potom dao 200 KM kojima je smirio situaciju, a potom se udaljio s parkinga ispred Sultan Ahmedove džamije, piše portal 072info.

IZVOR

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.