Bilećani moraju obuvati čizme čim zapada kiša

Svaka malo jača kiša bilećke ulice pretvara u rijeke. Šahtovi se začepe, a sistem oborinskih voda rađen u doba Austrougarske već odavno ne funkcioniše. Bilećani s tim kubure decenijama pa su kažu navikli. 

Pored kišobrana, obavezne su  i dobre čizme.

-Problem veliki. Kada je veliko nevrijeme i kiša ne možemo bez čizama.

-Te oborinske vode su vrlo prljave, to se vidi. Pune su nafte, ulja i sve se to slijeva dolje na izvorište odakle Bileća pije vodu.

-Nije da smeta samo meni nego cijelom stanovništvu ovoga grada, kažu neki od Bilećana.

Ali, ni izreka  – čizma glavu čuva,  na bilećkim ulicama ne važi. Nije mali broj ni onih koji kući dođu potpuno mokri jer dok auta prolaze trotoarima se ne može hodati.

Ako je vjerovati nadležnim, Bilećanima već naredne godine neće trebati ribarske čizme da bi prešli ulicu. Poslije više od 100 godina na red je došla rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže.

U toku je prva faza radova koja  će riješiti problem samo u gradskom jezgru. Sve će biti završeno na jesen a koštaće više od četiri milona maraka.

“Opština to finansira iz kreditnih sredstava. Ovo je prvi kapitalni projekat u Bileći u zadnjih 100 godina  što se tiče vodosnadbijevanja i oborniskih voda”, kazao je Radenko Popara, načelnik Odjeljenja za stmbeno-komunalne poslove Bileće.

Sa završetkom tog  projekta,  Bileća će dobiti mnogo. Ulice se neće pretvarati u rijeke, vodovod će smanjiti gubitke na mreži a Bilećani će piti zdraviju i čistiju vodu.

Izvor: ATV

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.