Humanitarna akcija: Da i Sunčica ugleda sunce

Sunčica, koja ima 6 godina, rođena je 2012 kao dijete koje je nakon porođaja dobilo najviše ocjene za opšte stanje novorođenčeta.

Osim što je “prenijeta” i rođena mjesec dana nakon termina prirodnim putem iako su neki od ljekara sugerisali da se porod obavi carskim rezom, sve ostalo je bilo uobičajeno. Ubrzo nakon što se rodila maleckoj Sunčici otkrivena je cista u mozgu koja nije mogla da bude odstranjena operativnim putem…
Ta cista je pritiskala i pritišće očni nerv i hipofizu (žlijezdu u mozgu koja ima veliki uticaj na rad svih ostalih žlijezda sa unutrašnjim lučenjem), tako da je Sunčica i danas gotovo slijepa i ima razne druge zdravstvene probleme.

Njena požrtvovana majka Milica, koja je i samohrani roditelj, vodila ju je po raznim klinikama, ali nijedna do sada nije dala pozitivan odgovor na pitanje da li može pomoći njenoj Sunčici. Tek u krajem prošle godine kada ju je odvela kod jednog ruskog specijaliste, koji je pregledao pacijente kod nas, rečeno joj je da se Sunčicin zdravstveni problem može liječiti „Alloplant“ metodom u Rusiji na klinici “Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju” u UFI, Ruska Federacija. Na pomenutoj klinici u Rusiji metoda „Alloplant“ se razvija već 30 godina, i na taj način se može ne samo ukloniti cista u mozgu, nego i regenerisati tkivo očnog živca koji je uzrok zašto mala Sunčica ne vidi.

Operacija je zakazana za 25, februar ove godine, a do 25. januara Sunčicina mama Milica bi trebalo da uplati prvih 2.200 evra. Za liječenje u Klinici “Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju” potrebno je ukupno 20.000 KM koje Sunčicina mama Milica nema, tako da je u vezi s tim i pokrenuta humanitarna akcija “Da i Sunčica ugleda sunce”.

U okviru akcije predviđeno je više različitih aktivnosti od kojih i kratki humanitarni broj kod M:Tela u februaru mjesecu ove godine. Kako novac od humanitarnog broja ne može da bude prebačen na račun dobrotvornog Udruženja “Iskra života”, a zatim i na Milicin račun, što veći dio potrebnog novca se mora sakupiti direktnim uplatama dobrih ljudi na tekuće račune Milice:

Račun za uplate u BiH (KM):

562099-813-514-6636 na ime Milica Ivanković NLB Banka

Račun za uplate u devizama:

IBAN: BA395620998144053661

Milica (Radomir) Ivanković

BRANKA POPOVIĆA BR. 41D

78000 BANJA LUKA

Facebook  stranica DA I SUNČICA UGLEDA SUNCE

Leutar:Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.