Ukida se Zavod za zapošljavanje RS, partijska zapošljavanja daleko efikasnija

Vlada Republike Srpske namjerava da tokom 2018. godine u potpunosti ukine Zavod za zapošljavanje RS i taj posao prepusti strankama, otkrivaju dobro obavješteni izvori 50 NP.

Prema našim saznanjima, ovoj odluci prethodila je detaljna analiza koja je utvrdila da su stranke u proteklih 10 godina bile daleko efikasnije u zapošljavanju od Zavoda, kom je to osnovni zadatak. Izvještaj analize koja je u posjedu naše redakcije, pokazuje da se samo tokom protekle godine na državne jasle uhljebilo oko 3000 članova partije, dok je Biro pronašao posao za samo 15 radnika.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Brane Besposličar u telefonskom razgovoru potvrdio nam je nezvanično ovu informaciju.

„Zavod je kao instutucija već odavno izgubio svrhu i ovo je bila očekivana odluka. Biro je postao obični statistički zavod koji samo vodi evidenciju nezaposlenih lica. Mi smo im teško pronalazili poslove, a i to što bismo pronašli, bili su poslovi kod privatnih poslodavaca, pa su ljudi odbijali angažman čekajući posao na budžetu.

Jedan od visokih funkcionera RS, Simo Uhljebić, kaže da pozdravlja ovu odluku Vlade i najavljuju još veće zapošljavanja odanih stranačkih vojnika u 2018. godini.

„Naredna godina je izborna i očekuje se pojačan interes za članstvo u svim strankama. Zbog toga bi 2018-a mogla biti godina sa rekordnim zapošljavanje u državnom aparatu. Već sada mnogi obećavaju da će, ukoliko osvoje četvorogodišnji mandat, zaposliti većinu aktivnih članova.”

Doskora nezapoleni diplomirani arhitekta Stevo Majstorović za 50 NP otkriva:

„Već 15 godina sam na birou i nemam nijedan dan radnog staža u struci, te sam na crno radio razne fizičke poslove da preživim. Kada sam već bio digao ruke od svega i pomislio da je za mene kasno da pronađem posao u stranci, uslijedio je poziv rođaka da se učlanim u novu stranku koja je bliska vlasti. Krenuo sam od nule, kao i svaki stranački vojnik, lijepio plakate po Banjaluci, ali sam ubrzo stekao naklonost predsjednika stranke. Uslikao sam se sa njim na slavi stranke, potom okačio fotografiju na Facebook, nakon čega mi je ponudio posao u Ministarstvu građevine. Žao mi je samo što se ranije nisam dozvao pameti“, iskreno poručuje on.

Tekst je satiričnog karaktera, a možda i nije!

Izvor: 50nijansipive.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.