Balašević o pjesmi „Dno dna“ (VIDEO)

„Škakljivo je, vele, prepoznali su se neki. Ma ko se prepoznao, da mi je znati, kad se u pesmi spominju samo uopšteno “najveće protuve”, “smradovi sa farme”, “majmuni koje smo prizvali”, “krezubi sa zastavama, i “opsenar, tačka, kom.” I šta je sad tu tužnije? Što se neko iz cuga prepoznao u “Majmunu” ili što neko drugi drhti da mu “Prepoznati majmun” tek tako može ukinuti program zbog nečije pesme puštene u program? Mislio sam da je to lokalna tema, ali komentari su zastrašujuće regionalni. Ali, bez brige, nisam ni planirao izvoditi je u državama u kojima sam formalni stranac, samo mi još fale optužbe da ugrožavam ustavni poredak i slično“, rekao je Đorđe Balašević.

Radi se o njegovoj pjesmi ‘Dno dna’ koja je u kratkom roku uspjela isprovocirati političare i ‘zaraditi’ zabranu puštanja na radiju.

„Dovršio sam dve davno započete pesme, “O, mati”, i “Dno dna”, ali ne znam više je li nam to baš trebalo? Napravila se cela gužva oko ove druge, i nije mi jasno zašto je sad mene sramota što mi se jedan za drugim javljaju urednici radio stanica, redom se izvinjavajući što je ne smiju pustiti u program jer je “malo preoštra”. Pa da napravim onda za vas neku tuplju?“, objašnjava situaciju kantautor.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.