Porodilište u novom ruvu

U Bolnici Trebinje završena je kompletna građevinska rekonstrukcija Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo i odsjeka za neonatologiju.

Direktor Bolnice Trebinje Vaso Mijanović kaže da je vrijednost radova oko 140.000 KM, te da je trećinu potrebnog novca obezbijedio Fond solidarnosti grada Trebinja, dok su dvije trećine sredstva donatora.

„Ovo je prva kompletna rekonstrukcija ovog odjeljenja od izgradnje trebinjske Bolnice 1972. godine. Ovim smo stvorili mnogo bolje uslove za prijem i boravak porodilja i ginekoloških pacijentkinja. Nadam se da ćemo i ubuduće kroz nove investicije unapređivati uslove za rad ginekološko-akušerskog odjeljenja i neonatologije“, ističe Mijanović.

On podsjeća da je ranije Bolnica vlastitim sredstvima za potrebe ovog odjeljenja kupila i novi ginekološki ultrazvuk, a od donacije Vlade Japana nabavljen je i novi CT uređaj.

Građevinskim radovima generalno je rekonstruisano oko 350 metara kvadratnih prostora pa je, napominje Mijanović, na odjeljenju koje prima ginekološke pacijente i porodilje iz cijele istočne Hercegovine danas „od poda do plafona“ sve novo.

„Ono što je najvažnije za boravak pacijentkinja na našem odjeljenju i gdje je investirano najviše novca jeste potpuna rekonstrukcija ranije neuslovnih toaleta i kupatila, koja je obuhvatila sve – od zamjene svih instalacija, otvora do keramičarskih radova“, napominje Mijanović.

Ističe da su izvođači „Herc gradnja“ sanacije izveli u rekordno kratkom roku – za 45 dana kako bi radovi što manje uticali na pružanje zdravstvenih usluga pacijentima.

Načelik ovog odjeljenja dr Srdan Lugonja napominje da je najvažnije da su opsežni građevinski zahvati u blizini osjetljivih pacijenata protekli bez i najmanjih posljedica.

 „Nismo imali infekcija, što je važno s obzirom na prašinu i svakodnevan ‘defile’ radnika kroz odjeljenje. S ovom rekonstrukcijom, kao i nabavkom odgovarajuće opreme, stvorili su se daleko bolji uslovi za boravak i liječenje naših pacijenata“, ističe Lugonja.

Izvor: R.S./RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.