Borba za ravnopravnost Hrvata: Čović za Božić sebe časti Audijem od 171.000 KM

Novinska agencija Patria donosi fotografije novog skupocjenog Audija A 8, koji je kupljen za potrebe hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.

Luksuzni automobil, čiji osnovni paket košta vrtoglavnih 142.000 KM, stigao je u Sarajevo, i uskoro će biti isporučen Predsjedništvu BiH.

Audi u kojem će se voziti Čović svakako nije osnovni model – obogaćen je sa dodatnih 30.000 KM opreme.

Predsjedništvo BiH raspisalo je početkom oktobra ove godine tender za nabavku novog vozila, a u tenderskoj dokumentaciji već data je navedeno da će građani Bosne i Hercegovne novi automobil za potrebe jednog od članova Predsjedništva BiH platiti čak 171.000 KM.

– Građani Bosne i Hercegovine će Dragana Čovića počastiti jako lijepim poklonom za Božić – našalio se jedan od sagovornika Patrije, član tima koji za Čovića isporučuje limuzinu.

Prošle godine Vijeće ministara donijelo je novi Pravilnik o službenim vozilima u državnim institucijama koji zabranjuje kupovinu vozila u državnim institucijama skupljih od 130.000 KM. No, Čović očito nije uspoštovao odluku.

Prema usvojenim propisima, pravo na službeni automobil visoke klase u vrijednosti do 130.000 maraka imaju sva tri člana Predsjedništva BiH, a na limuzine čija je vrijednost do 100.000 maraka državni ministri, predsjednici Ustavnog suda BiH, Suda BiH i glavni državni tužitelj.

Nejasno je kako i zbog čega je Predsjedništvo BiH odlučilo da kupi novu limuzinu vrijednosti od 171.000 KM, kada je službenim aktima propisano da cijena ne smije preći 130.000 maraka.

ČOVIĆ DOBRO ŽIVI NA RAČUN NARODA

Zanimljivo je da je Dragan Čoviće, govoreći u srijedu u Briselu, iznio stav da su pripadnici hrvatskog naroda u BiH najugroženiji. Čini se da se opaska ipak ne odnosi na Čovića, iako se voli predstavljati kao jedini legitmini predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovni. Čović jako dobro živi na račun svog naroda.

Izvor: Patria

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.