Predstavljeno donirano vatrogasno vozilo

ZENICA, 30. novembar 2017. – U utorak je na parkingu Opštine Breza, u prisustvu pomoćnika načelnika Huse Herce i Melihe Beširević, zaposlenika Odjela civilne zaštite i članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Breza“, zvanično izvršeno predstavljanje doniranog vatrogasnog vozila.

U sklopu manifestacije „Oktobar – mjesec zaštite od požara“ u Zenici je prošlog mjeseca upriličena primopredaja – uručivanje MTS-a vatrogasnim jedinicama (DVD-PVJ) Zeničko-dobojskog kantona. Vozila je poklonio Grad Zenica s ciljem unapređenja usluga i povećanja efikasnosti vatrogastva.

„Vatrogasci su uvijek spremni i prvi u zaštiti građana i imovine, a Breza jednostavno ne može bez njih. Izražavam nadu da će vozila, prije svega, služiti za preventivu, prezentaciju, vježbe i edukaciju vatrogasaca, a najmanje za gašenje požara i druge intervencije. Hvala još jednom rukovodstvu Zenice, koja se pokazala kao veoma odgovorna zajednica, a zahvale upućujem i Midhatu Serdareviću, pomoćniku gradonačelnika Zenice za Civilnu zaštitu“, rekao je Huso Herco, pomoćnik načelnika za poslove civilne zaštite općine Breza.

IZVOR – crna hronika

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.