Oooops ‘bem ti nedelju…

Prije desetak godina u Trebinju je boravila grupa ljudi iz IBM-a. Da li su bili u službenoj posjeti HET-u, nešto u vezi brane, ne mogu se sjetiti. Ali, to nije ni bitno za ovu priču, bitno je kontra pitanje koje mi je postavio jedan od njih.

Prvo da se rezumijemo, ja nemam, niti sam ikad imao veze sa HET-om. 🙂 Ove ljude, tj. trojicu njih sreo sam slučajno u gradu. Sjedali su u kafiću sa mojim drugom koji je tamo radio. Počeli smo neku priču u vezi sistema upravljanja u postrojenjima i mogućnostima da se ti sistemi uproste i nađu primjenu u domaćinstvima.

Da sad ne dužim, u jednom trenutku postavio sam “logično” pitanje, a vezano za funkcionisanje tog sistema. Pitao sam – šta ako nestane struje? Amer me čudno pogleda, prvo mene, pa kolegu. Uslijedilo je kontra pitanje – zašto bi nestalo struje? Pa vi nemate uragane petog stepena!

Šta da radim? Da mu navodim sve mogućnosti koje kod nas mogu izazvati nestanak struje? Ne, sramota je to. Đe…

Klimnuo sam glavom u znak odobravanja. Čuo sam i za podatak da je Bin Laden bio krivac što je u NewYork-u, tj. u jednom njegovom kvartu prvi put nestalo struje nakon 50 godina.

Ali eto, nismo mi k’o oni. Oni uvijek imaju struju, ali nemaju ono što mi imamo! Nemaju našu dušu! Naše čojstvo!

Izvinite ako sam vas udavio ovom pričom. Idem da pijem vode, pa ću da odmorim malo. Nedelja je, popodne…

Oooops ‘bem ti nedelju, nema vode…

Leutar:Net

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.