Vremenska prognoza i prognoza vodostaja na Glavnoj ulici

Prema stanju na sinoptičkim kartama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u naredna 24 časa očekuju se čudne kišne padavine na području Trebinja.

Budući da je ove godine zabilježen ispodprosječan intenzitet padavina, ali su kapljice kiše neuporedivo veće od standardnih, koje se primjenjuju u ostalim dijelovima svijeta, moguć je blagi porast vodostaja na Glavnoj ulici.

Kako je saopšteno od strane stručnjaka za ovu i sve ostale oblasti, riječ je o potpuno novom fenomenu, pa se građani mole da Glavnu ulicu ne koriste kada primjete da padaju velike kapljice.

Da bi bar malo sanirali problem, organizovana je specijalna služba koja će na dva punkta pješacima dijelitu najlon kese za “nanoge”. Punktovi će biti locirani ispred knjižare “Vidoslov” i iza hotela “Central Park”. Ovo je besplatna usluga ukoliko korisnik vrati neoštećenu kesu na drugom punktu. U suprotnom moraće da plati 0.20 KM.

Sredstva sakupljena ovim putem biće upotrijebljena za saniranje dotrajalog sistema za odvod oborinskih voda.

Što se tiče automobilskog saobraćaja, biće dozvoljen prolaz samo dizelašima i benzincima sa dobrim kablovima, dok će pripadnici saobraćajne policije ostale benzince i plinaše preusmjeravati na vožnju trotoarom, i to na potezu UniCredit banka – mesnica Rogan.

Kvalitet elektro instalacija moći ćete provjeriti na punktu koji će biti postavljen u bivšoj kasarni, a tu ćete dobiti i sertifikat po cijeni od 4,00 KM.

I ova sredstva će biti namjenski iskorištena za sanaciju sistema za odvod oborinskih voda sa Glavne ulice.

Razmatra se i privremeno rješenje kojim bi se oborinske vode uputile u jarak koji je nastao nakon čupanja žive ograde oko parka.

Inače, prognozirana visina vode iza hotela Bijeli platani je do ulaza u prostorije Telekoma i 0,10 cm ispod praga UniCredit banke.

Nama ostaje da sačekamo i vidimo kako će se završiti ova zavrzlama sa oborinskim vodama, jer stvarno ne možemo da povjerujemo u zvanično saopštenje da se, kao, Nindža Kornjača Mikelanđelo najeo pica u obližnjoj piceriji, sišao u kanalizaciju i začepio je!

Leutar:Net


Ovo je tekst satiričnog karaktera, napisan je bez namjere da nekog uvrijedi ili omalovaži.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.