Glavna ulica pod vodom u Trebinju – prilog BN Televizije (VIDEO)

Početkom maja ove godine predstvanci grada Trebinja otvorili su radove na rekontrukciji glavne ulice Kralja Petra oslobodioca i posao završili, kakao su tada rekli, u rekordnom roku, ali se pokazalo da glavni roblem nije rješen i da će svaka veća kiša centar grada pretvrati u jezero.

Za gradonačelnika Trebinja Luku Petrovića to nije problem jer sada kiše padaju jačim intezitetom nego ranijih godina, a voda se povuče nakon pola sata kada kiša prestane.

„To su nagle padavine koji nisu bile praksa na ovim područjima. Imamo nagle padavine a znamo da je gradsko jezgro puno asfaltiranih i betoniranih površina krovova, tako da dolazi do naglog slijevanja vode u ulici. To je bila praksa i prije deset, 15 godina, godinu ipo. Taj trenutka traje dok pada kiša, čim prestane u roku posla sata oborinska kanaliziacija povuče vode u rijeku i nema nikakvih problema“, kaže Petrović.

Međutim,  u opozciji u Trebinju kažu da gradska vlast sa svojim projektima, pa tako i rekonkstrukcijom najprometnije trebinjske ulice ne rješeva probleme već radi samo površno.

„Ako za godinu dana rekonstruišteu glavnu ulicu kao što je vlast SNSD-a rekonstruisala i to ne do kraja, ne rješti oborinsku kanalizaciju i ako vam četiri mjeseca stoji raskopan i nezavršen gradski park onda je svakom jasno o čemu se radi“, kaže Vidomir Begenišić (SDS)

Rekonstrukciju glavne ulice zajednički su finansirali grad Trebinje i Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ sa oko 350.000 maraka.

BN televizija

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.