12-godišnju devojčicu su oteli i zlostavljali nepoznati muškarci, a onda su je okružili lavovi

U mnogim državama djevojčice i žene su primorane živjeti u strahu od toga da će biti otete i natjerane na brak sa strancem.

To se dogodilo u Etiopiji na jesen 2015.godine, kada je grupa od sedam muškaraca otela djevojčicu kako bi je natjerali da se uda za jednog od njih.

Ali ono što nisu znali je da su tri lava posmatrala taj incident – i da će spasiti djevojčicu.

Djevojčica je nestala već mjesec dana kada je policija uspjela locirati. Kada su došli na to mjesto, nisu mogli vjerovati svojim očima jer su oko 12-godišnje djevojčice bila 3 lava. Ali lavovi se nisu spremali da je napadnu. Umjesto toga, čuvali su je.

Dogodilo se da su lavovi prepali muškarce koji su oteli djevojčicu i ostali sa njom pola dana.

To je vjerovatno spasilo njezin život, jer se često događa u Etiopiji da djevojčice budu silovane i pretučene dok ne prihvate brak.

Ovo je oduševilo cijeli svijet, jer bi lavovi inače napali i pojeli djevojčicu. Šta je onda bio uzrok da je štite? Stručnjak za divlje životinje Stuart Wiliams ima teoriju.

“Plač djevojčice su sigurno zamijenili sa glasovima mladunčeta lava, što može objasniti zašto je nisu pojeli,” kaže Stuart za NBC News.

Djevojčici su sanirane rane, ali oporavak od šoka same otmice će duže trajati. Četvoricu otmičara su uhvatili, ali se ne zna jesu li ostali uhvaćeni.

Životinje su stvarno nevjerovatna stvorenja – mi ljudi možemo puno toga naučiti od njih.

Bog ponekad koristi i životinje kako bi zaštitio one koje voli.

IZVOR

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.