Kazne u Trebinju za nepoštovanje odluke gradske uprave: Ugostitelje tuže, a mladencima vraćaju pare od takse za skupove

Mladenci koji prilikom organizovanja svadbenog veselja u svadbenim salonima plate taksu od 500 KM, koju su skupštinskom odlukom obavezni da plaćaju ugostitelji, biće obeštećeni, a ugostitelji tuženi.

Ovo tvrde u gradskoj upravi Trebinja, nakon što su se pojavile informacije da od mladenaca, prilikom organizovanja svadbi u svadbenim salonima, traže dodatnih 500 KM ili, u najboljem slučaju, pola tog iznosa.

Bojan Čvoro, načelnik trebinjskog Odeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije, kaže da do sada nijedan mladi bračni par nije prijavio da je platio naknadu, koju su dužni da plaćaju vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima se organizuju skupovi.

– Nakon donošenja ove odluke o komunalnim taksama građani se raspituju ko to plaća i mi ih upozoravamo i objašnjavamo da to nije njihova, nego isključivo obaveza ugostitelja – navodi Čvoro.

On dodaje da će svima koji prijave da su platili svadbenom salonu taj novac, ukoliko se to utvrdi, pare biti vraćene, a protiv vlasnika ugostiteljskog objekta biće podnesena tužba nadležnom sudu.

U inspekciji najavljuju i pojačane kotrole u ugostiteljskim objektima, koji organizuju masovne skupove ako se ne bude poštovala skupštinska odluka o komunalnim taksama.

Plaćanje takse od 500 KM za sve ugostiteljske objekte koji organizuju skupove uvedeno je dopunom odluke o komunalnim taksama, koju su odbornici Skupštine grada usvojili krajem septembra.

Ranije je donesena i odluka za dnevnu taksu za muziku uživo u ugostiteljskim objektima, po kojoj kafane koje imaju muziku uživo u objektu plaćaju 20, a u bašti objekta 50 KM dnevno.

Stolica na svadbama 50 KM

Nakon usvajanja dopune odluke o komunalnim taksama trebinjska opozicija je ocenila da je to novi namet na građane, a ne ugostitelje, jer će, kako su tada tvrdili, vlasnici svadbenih salona mladencima podići cenu zakupnine.

U Trebinju rade četiri takva salona, a gosti svoje mesto, odnosno stolicu, na svadbama već godinama plaćaju 50 KM.

U tu cenu uračunati su hrana i određene vrste bezalkoholnog i alkoholnog pića, a svadbe se osim danima vikenda organizuju i četvrtkom.

Tarifa za matičara

Odlukom odbornika bivšeg saziva Skupšine grada mladenci plaćaju 100 KM za matičara koji dolazi u svadbeni salon, dok je ova usluga do tada bila besplatna.

Izvor: Dubravka Čolović/Blic.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.