Do kada će Dučićev park u Trebinju biti gradilište?

Blato, opalo lišće i posječeno drveće, hrpe zemlje i pijeska slika je Dučićevog parka u Trebinju. Sunčani jesenji dani a u parku  – tišina.

Svaki treći dan pojavi se po koji majstor, a i penzioneri bi da odmore ali nemaju gdje. Slikom koju zateknu su šokirani.

-Isto kao da je bio treći svjetski rat.

-Biće fin dok se uradi a ovo sada je haos.

-Treba para, svašta tu fali 100 odsto, komentarišu građani Trebinja.

Još prvog septembra mašine su ušle u trebinjsku oazu. Sistem modernog navodnjavanja završen je u roku,  ostali radovi ne miču s mjesta.

Iako su nadležni pompezno najavljivali da će za samo mjesec dana izgledati svjetski, kroz ovaj park se danas jedva prolazi.

Parkom nije prošao ni direktor trebinjskog komunalnog, posmatrao ga je iz prikrajka. Kaže nada se da će izvođač požuriti, da će vrijeme poslužiti a onda tek naredne godine vidjećemo najmoderniji park u državi.

“Teško je odrediti tačan datum, sada zavisi od vremenskih uslova, od izvođača. Kao što znate u prvoj fazi smo odradili sistem za navodnjavanje, on je završen. Plan hortikulturni još nije skroz završen ali mislim da će na proljeće ovaj park sigurno da bude najljepši u BiH a mislim i šire”, rekao je Nedeljko Lambeta, direktor “Komunalnog” Trebinje.

Da je trebinjski park jedan od ljepših znao je i Jovan Dučić. Sa svih krajeva svijeta donosio je biljne vrste pa je park pored oaze mira bio i prava botanička bašta. Nadležni su procjenili da je nekim stablima istekao rok pa su ih posjekli.

“Nažalost postoje neke mjere, radi se o živim organizmima, radi se o stablima koja imaju svoj vijek. Neka stabla, dvadesetak njih, morali smo ukloniti zbog opasnosti izvaljivanja, zbog opasnosti po građane koji se ovdje okupljaju”, rekao je  Stevan Bekan, direktor JU Ekologija i bezbjednost hrane Trebinje.

Kada će sve biti završeno niko tačno ne zna. A obećanje i dalje stoji – trebinjski gradski park dobiće  nove staze, zelene površine i biljnje vrste, prostor za rekreaciju  i novu fontanu.

Izvor:ATV

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.