Komunalne probleme prijavite putem nove veb aplikacije

Za manje komunalne probleme građani Trebinja više ne moraju da idu u nadležne gradske službe – već ovakve slučajeve mogu prijaviti i posredstvom internet aplikacije „E-patrola“, koja je odnedavno aktivna na službenoj stranici Grada Trebinja.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Grada Trebinja Janje Ćapin, aplikacija je osmišljena da unaprijedi komunikaciju između građana i nadležnog gradskog odjeljenja, a sa ciljem efikasnijeg rješavanja komunalnih problema.

Građani će jednostavno napisati gdje se nalazi problem, opisati o čemu se radi i šta oni očekuju da se povodom tog problema napravi. Aplikacija služi za prijavu manjih komunalnih problema poput otpada, javne rasvjete, stubića, oštećenja asfalta i slično, a to je 80 odsto problema na koje se građani svakodnevno žale. Odgovor pozitivan ili negativan dobiće u roku od 24 sata, a rješavanje problema slijedi u roku od tri mjeseca“, pojašnjava za Radio Trebinje Ćapin.

Ona dodaje da će javnost redovno biti obavještavana – šta je od problema riješeno, koji su u postupku, a koji uopšte nisu u nadležnosti stambeno-komunalnog odjeljenja, a biće dostupna i statistika riješenih odnosno neriješenih problema.

Izvor: R.S/RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.