Ko je kriv za premlaćivanje djevojčice u Banjaluci?

Dvoumili smo se da li da objavimo ovu vijest. Razlog zbog koga je ne bismo objavili je nesreća koju je žrtva doživjela i sigurno joj nije lako kada drugi o tome pričaju i donose sudove. Ipak, odlučili smo da je pustimo zbog iskrene želje da se to više nikada i nikome ne desi.

Ovo je za svaku osudu! Divljaštvo koje se može vidjeti na snimku treba biti najstrožije sankcionisano. A, da li su krive samo djevojke koje su maltretirale ovu četrnaestogodišnjakinju? NISU! Krivo je društvo! Pa čega su se sve ova djeca nagledala, kakve su idole stekli, šta im se svakog dana bez cenzure plasira pod nos, a sve zbog nečije neodgovornosti ili što je još crnje, zbog interesa.

Gdje je odgovornost roditelja, vaspitno-obrazovnih ustanova, više ministarstava, RAK-a… Nije rješenje samo naći počinioca i izreći adekvatnu kaznu. Cijelo društvo je odgovorno, a prije svega oni koji su zaduženi da se mladim naraštajima bar ponudi dobar izbor, a ne samo šund, kriminal, nemoral i ostale opasne bezvezarije koje, na žalost svih nas, imaju ogromnu publiku.

Nekad mlađim drugovima ispričam kako je bilo prije posljednjeg rata. Bilo je super, pili smo, zabavljali se, po cijelu noć svirali i pjevali u parku, na bazenu u Bregovima… I nikome nismo smetali. Naravno, često bi nas posjetila policija, sa distance bi osmotrili ko je među nama, da li ima problematičnih… I mirno bi otišli, a nekada bi nam se i pridružili. Ali, znam da je bilo situacija kada su bez vidljivog povoda, „opalili“ dvije-tri vaspitne huligančićima, čisto da im ne padne na pamet da naprave neki veći prestup. I to je bilo za njihovo dobro.

A šta imamo danas? Čitam vijest od prije par dana – udario policajca nogom u dupe?

Ako se ima volje, sve se može postići i vratiti stvari na pravi put.

Ako se ima volje, a ne samo interesa…

U nastavku pročitajte vijest koju smo preuzeli.


Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako četiri djevojke u centru Banjaluke tuku četrnaestogodišnjakinju. Brutalno premlaćivanje dogodilo se, 14. oktobra, oko 21 sat u ulici Veselina Masleše.

Kako je ranije javljeno, PU Banjaluka intenzivno traga za počiniocima ovog djela, kako bi se utvrdile sve okolnosti u skladu sa kojima će lica biti prekršajno ili krivično procesuirana.

Pogledajte uznemirujući snimak:

https://streamable.com/l3aip

Leutar:Net

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.