Pismo čitaoca: „Pustiše Nasera, a?“

„Sud BiH objavio je oslobađajuću prvostepenu presudu komandantu Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću…” Udarna vijest na TV i svim portalima!

Hajde? Sada ćemo svi da se čudimo i jebemo majku pristrasnim sudijama srbomrscima koji su oslobodili ove zlikovce. Pored svih činjenica koje su svjedoci predočili, oni su ih oslobodili?

Pozivaćemo se na Božiju pravdu koja je neizbježna, a mrziti zemaljsku (koja istinski i nije zadovoljena, niti će ikada biti u ovom i drugim slučajevima) i opet nastaviti da se vrtimo u krug. Zašto, kako je moguće?

Ko je Naser Orić? Neću sada elaborirati ono što i ptice na grani znaju. Naser je kriminalac u svakom značenju te riječi!

Ko smo mi, šta smo i na koji način učinili da se, u sistemu u kome živimo, zadovolji Pravda? Prije svega prema roditeljimaa i rođacima postradalih? NIŠTA!

Dali smo svoje i njihove sudbine u ruke onih koji su uvijek imali prečeg posla od odrane nacionalne časti. Gledali smo ih i svaki dan ih gledamo kako se kolju na svojim televizijama, pozivaju se na srpstvo kako bi nas mobilisali za svoje potrebe, a srpstvo gubi svaki meč!

Zemlja nam ostaje bez stanovništva, odoše da se nikada ne vrate! O tome nam mladost mašta! Bar ona velika većina koja se nije uhljebila, a Boga mi i oni koji jesu, ali gledaju i malo naprijed. Je li nam i za to kriv Orić Naser ili ovi naši zlikovci? I jedni i drugi, de se ne lažemo, ne navijam ja ni za koga!

Nego da se vratimo Naseru… Zamislite Srbi, da su nam vođe usmjerile malo para od Telekoma u borbu protiv Nasera i sličnih zlikovaca. Neću pominjati ostale popuvane gigante, nema potrebe, a stvarno ih ima dosta u posljednjih dvadeset i kusur godina. Ali ne, otišle su pare svugdje osim u džepove nacionalnog interesa.

I sada ćemo da se čudimo kako je pravda na Naserovoj strani? Pa valjda ste svjesni da se danas sve kupuje parama! I posao i pravda, a i ljubav izgleda. Evo se danas volimo, grlimo i ljubimo sa onim za koje ste nam, ne tako davno  govorili da su nam dušmani. Takav ste sistem napravili i nemojte se ništa čuditi.

Neki će reći da tako mora biti. Pa mora izgleda, pojela nas tranzicija. Zasrali smo u njoj da gore nismo mogli, pa sad po nama piša ko stigne. A ko nam drži kišobran?

Eto, imala sam potrebu da ovo kažem i ako sam nešto pogriješila neka sve ide na moju dušu.

Razmislite malo, kud’ plovi naš brod?

Brankica 72


Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Leutar.net-a.

4 KOmentara

  1. …fakat 6 !!!
    A sad da umjesto komentara nesto pitam: Jel iko ocekivao da ce sud u Sarajevu osuditi Nasera Orica ? Pa sudovi su postali šprdačina i na puno manjim stvarima. Ovo uopste nije bilo sudjenje Naseru. Dje ćeš svog osudit, što je klao njihove? Sad treba svi nesto fol da se cudimo kako je ovo moguce?
    Uzgred, Sarajevo i Bosnjaci uopste ne vole Nasera. Svi znaju ko je Naser. Al , ne mozes na svog. Eto im ga pa nek se Naseru …..
    sad obracaju !

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.