NAJAVA: izložba “ Utopijski prostori“ multimedijalnog umjetnika Igora Bošnjaka, KC Trebinje, 29.09.2017. u 19.00 časova.

Izložba Utopijski prostori preispituje odnos autora prema ideji evropskog koncepta, kao i evropskog kontinenta kao entiteta, koji se paradoksalno nameće svakodnevnom iskustvu. Izložba nudi još neke utopijske predstave, utopijske prostore, utopijske koncepte i utopijske prijedloge koji mogu biti estetski formalizam. Video EUtopia koji je snimljen iznad slike-mape izmještenog evropskog kontinenta, pruža iskustvo novog i drugačijeg pogleda. Ogoljena, slika postaje stvarna kroz intenzivna, proživljena, čulna iskustva gledaoca i umjetnika. Kroz nju, oni se ukrcavaju na svijet dnevne banalnosti, dok Evropa postaje metafora za utopiju koja postaje distopija. To je kao da nam se pred očima na pozornici snima beskonačni rijaliti film. Autoru ni gledaocu se ne daje odgovor na pitanje je li moguće, i kako, živjeti u ograđenoj Evropi ili van nje.

Igor Bošnjak (rođen 1981. god. u Sarajevu) istražuje u polju pokretnih slika, instalacije i videa. Trenutno radi kao docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju na predmetima Intermedijalna umjetnost i Video. Diplomirao je slikartvo 2005. god. na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Završio je master studije 2008. god. na odsjeku Teorija umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Izlagao je na preko 20 samostalnih i oko 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Kulturni centar – Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.