5 surovih činjenica o materinstvu kojih očevi nisu svjesni

Kada dobijete dijete, sve se promjeni! Ostajanje kući i briga o djetetu nije ništa manji posao od kancelarijskog posla, a nekada je čak i teži. Za sve buduće i sadašnje roditelje, mi smo odlučili da pokažemo kako zapravo materinstvo izgleda i kako jedna majka provodi svoje dane. Nema ljepšeg i težeg zadatka od brige o djeci i skidamo kapu svim mamama na ovom svijetu.

1. Dnevna rutina

Leutar.net 5 surovih činjenica o materinstvu kojih očevi nisu svjesni

Dnevna rutina svih majki na porodiljskom odsustvu izgleda ovako: nahrani, operi, promijeni pelenu, počeši, nahrani, promijeni pelenu, operi odjeću (da, bebe mnogo balave i pljuckaju!), igraj se sa zvečkom, opet operi, nahrani, prošetaj… U takvim okolnostima, čak i odlazak ljekaru na rutinski pregled je nešto krajnje neubičajeno.

2. Bez rasporeda

Leutar.net 5 surovih činjenica o materinstvu kojih očevi nisu svjesni

Čini se da ništa ne može biti pogodnije za majku i bebu od praćenja rasporeda. Čak i pedijatri to savjetuju. Ipak, gruba stvarnost se često umješa u planove. Vreme za spavanje? Beba plače i odbija da bude u krevecu. Odbija hranu. Vrišti dok je šetate u kolicima. Mama može samo da prihvati i da se prilagodi promjenljivom raspoloženju svog šefa, ovaj, bebe.

3. Ne vidite rezultate svog rada

Leutar.net 5 surovih činjenica o materinstvu kojih očevi nisu svjesni

Šta može biti prijatnije od osjećaja da ste radili naporno na nečemu i ostvarili željeni cilj? Ali, žena na porodiljskom odsustvu može samo da sanja o dostignućima. Koliko god teško radila za dobrobit porodice, rezultati nisu nikada vidljivi. Teško je održavati red u kući, jer samo što ste pokupili igračke sa poda, one su se ponovo našle na njemu. Oprali ste tonu prljavog veša ujutru? Do uveče već imate gomilu isflekane odjeće.

4. Manjak samopouzdanja

Leutar.net 5 surovih činjenica o materinstvu kojih očevi nisu svjesni

Materinstvo utiče na karijeru, društveni život i na tijelo žene. Ovo je najčešće privremeno, ali žene na porodiljskom odsustvu ovo sigurno ne znaju. Hoće li biti u stanju da se vrati na posao? Kad? Hoće li se vratiti u staru formu? Hoće li biti zanimljiva svojim nevjenčanim prijateljima, jer više zna o grčevima i dojenju nego o filmovima i modi? Takve misli su joj stalno na umu i ne doprinose njenom samopouzdanju.

5. Bezuslovna ljubav

Leutar.net 5 surovih činjenica o materinstvu kojih očevi nisu svjesni

Umor, dosadna rutina i sumnja u sebe nekako nestanu kada joj se beba osmjehne po prvi put i kaže “mama” ili “volim te”. Proklete bile sve teškoće! Vrijeme je za.. još jedno porodiljsko odsustvo!

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.