PISMO VLADIKE ATANASIJA PATRIJARHU IRINEJU: SAZOVITE HITNO ARHIJEREJSKI SABOR

Vaša Svetosti, pišem Vam povodom Vaših učestalih izjava da „verujete da Pred­sed­nik Vučić“… itd., do najnovije izjave: da „Verujete da i Vučić veruje o Kosovu kao i Srp­ski narod“… itd. Ne shvatam kako ne vidite da time samo hotimice-nehotice podržavate veleizdajnika Vučića u njegovoj užurbanosti da što pre potpuno izruči Kosmet zločincu Tačiju i zlikovcu Haradinaju. (Nažalost, Vi i Ep. Teodosije ste podržali Vučića pre ne­koliko godina da nasilno sprovede izbore na Severu Kosova i smeni Predsednike 4 Srp­ske Opštine na Severu – sa 70.000 stanovnika čisto srpske teritorije od 65 kilometara, u koju teritoriju spada i sâm vrh Kopaonika: granica sa okupatorima NATO-a je samo 30 metara ispod Pančićevog vrha na Kopaoniku, pa zato dvojica izdajnika Nikolić-Vučić otada nisu smeli da idu na Gazimestan da obeleže Spomen i Pomen Slavnog Kosovskog Boja, nego idu u Kruševac, koji je severno, van Kopaonika).

Tada je, umesto tih čestitih ljudi, doveo u 4 Opštine svoje mafijaše, preko kojih sprovodi svoj izdajnički posao! Ta­ko je isto sada smenio i Rektora Univerziteta u Mitrovici – sa 12. 000 srpskih studenta – da bi preko nekih poltrona mogao Tačiju da uruči i ceo taj Univerzitet! (Čuje se da se on i Tači spremaju do dobiju „Nobelovu nagradu za mir“!?!)

Pisao sam Vam, Vaša Svetosti, i slao mišljenja i stavove, i stručne ocene i pro­cene, mlađih srpskih nacionalnih i patriotskih mudrih glava (i sada Vas upućujem npr. na NSPM – sajt „Nova Srpska Politička Misao“ – jedini koji javno iznosi i objavljuje dokumentovane tekstove umnih patriotskih Srba, iz Srbije, Srpskog Patriotskog udru­ženja „Otdžbina“ sa Kosmeta, i iz Bosne i Hercegovine, u kojima dokazuju Vučićevu vile­izdaju i raznorazne manipulacije sa tzv. „unutrašnjim dijalogom“, dok jadne Srbe i dalje progone i hapse Šiptari širom okupirane Svete Srpske Zemlje, i kinje ih na hitlerov­ske načine. (Znate li da Sestrama u Pećskoj Patrijaršiji Šiptari ne daju vodu potrebnu za život!? – Iako Bistrica protiče vekovima kroz samu Patrijaršiju! A poznato je da su u Nedelju Pravoslavlja 16. marta 1981.g spalili veliki Konak u Pećskoj Patrijaršiji, zamalo da spale i sve Monahinje i goste koji su se tada našli u Patrijaršiji. I niko za to nije odgovarao!

Potom su spalili i uništili još 140 naših nebozemnih Svetinja – Crkavâ i Manastirâ, naročito u vreme strašnog Pogroma 2004.g.). Nedavno su šiptarski lopovi i ma­fi­jaši obili i POKRALI MAGACIN HRANE u selu Prekovce kod Novog Brda, od kojih re­zervi sakupljene po Srpskim krajevima hrane rádi 6 kuhinja širom Ko­sova i Metohije i hrani 2.000 gladnih (među kojima i priličan broj jadnih Šiptara!). I sve to, i niz drugih tiranisanja Srba od okupatora Evro-amerikanaca i Šiptarskih tero­rista. Na nedavnoj Slavi u Mušutištu, gde su izbegli i proterani Srbi došli autobu­som da na zgarištu svoje prelepe Crkve Bogorodičine iz 1305.g., koja je bila lepa kao Gra­čanica, obeleže svoju Slavu, uhapsili su nedužnog starca Srbina Bogdana Mitrovića, po „umišljenoj optužbi“ mesnog Šiptara, koji je tom Srbinu uzurpirao i prisvojio plodnu zemlju u tom selu! (Iznad Mušutišta su još 12. maja 1999.g. spalili srednjevekovni Mana­stir Svete Trojice, od koje paljevine je Sveti NOVOMUČENIK HARITON Monah jedva uspeo da spase Sestre Monahinje i doveze ih u Prizren, da bi sutradan on sâm bio kidna­povan od istih zločinaca, i tek februara 2000.g. nađeno je njegovo raskomadano telo, bez glave, na njivi van Prizrena prema Vrbici i albanskoj granici!). Pre 2 dana su pretresli po Kosovu i priveli na saslušanje nekoliko radnika Crvenog Krsta – u prisustvu licemernog Euleksa i okupatorskog NATO-a! Radnike Crvenog Krsta u svetu ne hapse ni u vreme samog rata! Eto koliko Šiptarska džamahirija poštuje svetske standarde prava i demokratije. A Srbi na Kosovu i Metohiji su sada belo roblje nove svetske „totalne demokratije“ (čitaj: demonokratije!).

Vi se pitate, opravdano, zašto se proterani Srbi ne vraćaju na Kosovo? A ne pitate se zašto famozni „spasilac Srba“ i „usrećitelj (=unesrećitelj) Srbije“ Vučić, za koju mi­sli da je njegova privatna prćija, ništa ne preduzima za zaštitu preostalih Srba širom Kosmeta? A i kako bi kad je to najordinarniji lažov i manipulant! Pretenciozno i narcisoidno do bolesti je opsednut sobom i svojom najprimitivnijom „veličinom“! Srbija pod njim tone sve dublje i dublje, i sve je otuđenija od svog Naroda i Sebe same. Dokaz toga su i famozne tzv. „investicije“, kojima samo rasprodaje Srpsku zemlju i prirodna blaga po Srbiji (za primer uzmimo rasprodaju izvorâ vode po Srbiji, a uskoro se sprema da rasproda i srpske banje, i to Turcima! Sa tzv. „inve­sti­ci­jama“ Vučićeva Srbija je postala bedni prosjak i kolonijalna zemlja nemačkih, arap­skih i drugih svet­skih kabadahija).

Vi često govorite, na naša istupanja: „To nije stav Crkve“! A jednom prilikom sam Vas u Pismu pitao: A da li ste pitali ikoga u Crkvi, Sinodu, Saboru, po narodu i sve­­štenstvu, koji je stvarno stav o Kosovu Žive Crkve Svetosavske i Svetolaza­revske?

U vreme Vašeg Svetog Prethodnika sazivan je i držan Arhijerejski Sabor više puta, i po manje važnim pitanjima. Da li Vi pomišljate da u ovoj do sada naj­kri­tičnijoj situaciji SAZOVETE I ODRŽITE SVETI ARHIJEREJSKI SABOR: u Beo­gradskoj ili Pećskoj Patrijaršiji? Da vidite na licu mesta mišljenje i stav Srpskih Arhijereja! i obratite se jadnom, Vučićevom demagogijom obmanutom Narodu. Bojim se da Vaši bliski saradnici nisu Vam dobri savetnici.

I još jedna reč: kada smo nedavno bili u Gračanici i na Gazimestanu, znate li šta su mi brojni ljudi na Kosovu rekli? – „Ovaj Presednik nije moj Predsednik!!! Ovaj Patri­jarh nije moj Patrijarh!!!

Iako nemam članstvo u Sv. Arh. Saboru, molim Vas: Sazovite hitno Arhi­je­rejski Sabor, da vidite stvarni stav Otaca Arhijereja i Sveštenstva i Naroda? – da se ne nađe­mo saučesnici u Vučićevoj veleizdaji, o kojoj se već priča urbi et orbi kod nas i oko nas. Pominjete Rusiju, ali znate li šta bi Rusija stvarno htela od tog nemačko-evro-ame­ričkog glumca i cirkuzanta? On srlja ko guska u maglu u tzv. „Evrointegracije“, a prozir­no je za svakog okatog i trezvenog čoveka: da ga neće primiti tamo dok ne prizna Kosovo. Hor pajacâ i klovnova oko njega samo mu aplau­di­raju i hvale ga, a on kao pelivan igra dvo­struku ili i trostruku igru na štetu Svete Srbije i Svetog Kosova.

Vi kažete da „Vučić veruje o Kosovu kao što veruje i naš narod“! – A on javno govo­ri, i to s porugom i ironijom: da je Kosovo „MIT“ i da je naše Kosovsko oprede­ljenja „MITOLOGIJA“! Pa zar to „veruje“ naš Svetosavski i Svetolazarevski Narod?

Molim Vas, nemojte kao Patrijarh Pećski i Svesrpski da podcenjujete taj Božji Narod i da ga vređate površnim i neodgovornim izjavama.

Evo šta Vučićevi poltroni, bezkarakteri i beskičmenjaci poručuju Srpskom narodu, pa i Vama Srpskom Patrijarhu: Mihajlovićeva: SPC da ne vrši pritisak na Vučića!

Beograd – Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović saopštila je da očekuje da Srpska pravo­slav­na crkva bude dobar partner u unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

Osim toga, Mihajlovićeva je navela i da očekuje da SPC ne vrši pritisak na predsednika Aleksan­dra Vučića pre početka razgovora o Kosovu.

„Srbiji je potrebna nova politika koja za cilj ima bolji život naših sunarodnika na Kosovu, poli­tiku zaštite naše kulturne i verske baštine, očuvanje ekonomskih interesa i pomirenja sa albanskim na­ro­dom“, navela je Mihajlović. Poglavar SPC patrijarh Irinije izjavio je da veruje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić o Kosovu i Metohiji misli što i crkva i narod. „Verujem da ono što misli crkva i na­rod, misli i naš predsednik“, rekao je patrijarh za „Večernje novosti“ od nedelje 17. septembra, odgo­va­­rajući na pitanje šta misli o unutrašnjem dijalogu o rešavanju kosovskog pitanja.

Tanjug 17.09.2017.

4 KOmentara

 1. Оооооо, има ли горе људске особине од лицемерја?!
  Има ли ишта горе на свету од лицемерног човека?!
  Онај који мрзи и у томе је истрајан, бар мрзи искрено, не скрива, не лаже, не мрзи кроз осмех и не тапше по рамену.
  Када човек једно говори, друго мисли, треће ради, више личи непомјанику, него онај који искрено и нескривено мрзи.
  Јавио нам се један од доктора лицемерја.
  Јавио нам се умировљено-немирни Атанасије.
  Пише писмо патријарху, и то тако као да се никада нису срели, и са речима као да нису причали бар 10 последњих година, а не мало-мало на неком скупу, прослави, хиротонији сумњивих лица и сл.
  Кука Атанасије на Патријарха и Теодосија, на Вучића издајника који продаје Косово.
  Кука Атанасије, као да он тог истог Теодосија није доводио хеликоптером КФОР-а на узурпирани трон Епархије прогнаног епископа, кога је он гонио, коме је он судио, кога је клеветао, коме је измишљао рачуне у банкама и иностранству, кога је звао запоседнутим.
  Кука Атанасије као да он није 6 година пре прогона канонског владике Артемија, непрестано вршио притисак да се потпише све оно што је довело до Вучића и данашњег стања. Меморандум о обнови светиња после Шиптрске паљевине и рушења је само врх леденог брега.
  Кука Атанасије као да он није за време Тадићеве власти заћутао на 8 година о еврослинавцима, издајницима, Косову и Јадовну.
  Кука Атанасије као да он није изродио најгорег од најгорих Григорија бискупа, човека који би реалност признао још раније да је могао, као некоћ када је реалност испоручивања Хашких оптуженика сведочио на насловницама другосрбијанских медија.
  Кука Атанасије као да у његове подруме Тврдошке није долазио Тадић који је у хотелу Риц у Паризу, заједно са Вучићем, Николићем, Цанетом Суботићем, америчким амбасадорима, Миломиром Марићем и Микијем Ракићем стварао СНС који сада куди.
  Кука Атанасије, јер зна он добро шта је радио од 2002. године и како је био један од полуга притисака на владику Артемија.
  Кука Атанасије, јер зна да ће као такав ући у историју, а он као свака старлета – црквена старлета, а не пастир који расуђује, у жељи да се допадне народу који опет у неком ријалитију гласа за избацивање, жели да остави траг како је и он подигао глас против издаје, како је и он ударио на јаког Вучића.
  Кука Атанасије па пише ово писмо патријарху где наводи све оно што је наводио владика Артемије, кога у писму не помиње једном једином речју.
  Кука Атанасије, јер хоће поново да узјаши на антикомунистичкој популарности као осамдесетих и почетком деведесетих, па му требају похвале опет неког заведеног Антонија Ђурића којима ни године ни васпитање не допуштају да посумња у лицемерје једног српског владике.
  Кукај Атанасије, нас преварити нећеш, ово лажно писмо патријарху – коме није упућено, него јавности којој се обраћаш да би повратио поверење и уписао се у оне који су бранили Косово, још једном сведочи о твом лицемерју.
  Да си се покајао за све клевете, лажи, пљувања по владици Артемију, па да ти и поверујемо. Жив човек погреши, али ти и даље настављаш да лицемериш.
  Неће проћи.
  Онај који је изродио Григорија, кога и даље држи и брани уз себе, не може бити много другачији од њега.

  • Nemam šta dodati a ni oduzeti al mi se ne dade da trošim vrijeme kucajući na što je ovaj lik potrošio tih 80 godina „služeći bogu i narodu“ kako to prost narod kaže mada je toga bilo najmanje a najviše politike a i danas je tako

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.