Budi TI!

Vrtić, predškolsko, škola, fakultet, posao, udaja, dijete, trudničko pa još jedno dijete, opet trudničko, drugo, treće. Kredit, stan, posao, penzija, starost, smrt!!!

I proleti život. Gdje si bio, šta si radio!? Živio po pravilu. Čijem pravilu!? Otkud nekome pravo da meni odredi pravilo po kojem ću da živim!?

Kad god bih se sređivala za grad, baba bi me ispratila uz rečenicu: „Daj Bože da te paša uzme, cigani oko kuće oblijetaju“… Nisam ja tada shvatala baš najbolje dok nisu počele poznanice da se udaju. Kažem „poznanice“, jer zaista to i jesu… Sastave godinu, dvije braka i ‘ajde ćao… Ne krivim ja njih tu. Ok život, ljubav, šta li već. Ali, nemoj da se udaješ ukoliko si samo zaljubljena i jer ti je baba rekla da je on „dobra prilika“ ili što se plašiš da ćeš ostati sama… Polako, naići će tvoj „paša“…

Nisam završila ni taj fakultet pusti. Ali nije mi žao, stvarno nije… Ruku na srce, silno sam željela da majci donesem diplomu, da joj stoji ona „rora“ među svim njenim đakonijama na stalaži. Vjerujem da bi je ona okrenula da se vidi ime i prezime, uklopila je sa onim kineskim ćupovima, ali… eto nisam… Većina mojih prijatelja koji su završili rade neke desete poslove, jer ne možeš više da živiš od mame i tate, ipak imaš te neke godine jel’!? Neki su ipak ponosni pa zjape kući, čekaju da se sredi neki konkurs, da im se odobri kredit da stave u kovertu koju hiljadarku da bi prošli na istom…

Odavno smo u takvoj situaciji, dakle nije mi žao… Ne žalim ja što sam preskočila neke dijelove i što ću neke tek da preskočim.

Jer ja ne živim kako drugi diktiraju, niti želim da budem neko drugi…

Neću roditi drugo ni treće dijete jer se to očekuje, rodiću ga kad i ako budem željela i mogla. Neću ni biti u braku, radi djeteta.
Neću nositi šljokice, patike na platformu jer je to u modi.
Neću raditi „ombre“ jer ja volim moju kosu.
Neću da gledam rijaliti jer zaglupljuju…
Vodiću život 21.vijeka ali onako kako ja želim.

Leutar.net Budi TI!

Isto želim i tebi da pokušaš. Batali pravila i biti TI!!!

Slavica Lazić – Leutar:Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.