Opozicija bojkotuje sjednicu Narodne skupštine RS! VIDEO

Leutar
Latest posts by Leutar (see all)

Opozicija u Parlamentu RS bojkotvala je nastavak sjednice u toku rasprave o dnevnom redu.

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, poslanici opozicije su ustali sa svojih mjesta i popeli se na dio gdje je govornica i gdje sjede  predsjednik i potpredsjednik Narodne skupštine.

Nakon ove njegove najave, potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić, koji u odsustvu predsjednika Nedeljka Čubrilovića danas vodi sjednicu, dao je pauzu, ali su poslanici opozicije stali na prostor gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo, kako bi spriječili rad parlamenta Republike Srpske.

Čavić je rekao da će poslanici ostati tu gdje jesu i da će tu ostati, te da će spriječavati održavanje sjednice Narodne skupštine.

“Ovo je odgovor na nasilje koje mi godinama trpimo. Mi smo iscrpili sve svoje mogućnosti”, kaže Vukota Govedarica, poslanik SDS-a u Narodnoj Skupštini RS.

“Žao mi je što smo ovo uradili, ali mi moramo ove stvari da radimo. Rekli smo prije deset dana da smo premni svim sredstvima da branimo poziciju glavnog revizora, glavni revizor je podnio ostavku. Ali nismo mogli pretpostaviti da će danas biti skinut sda dnevnog reda njegov izvještaj. Ovo je način na koji mi branimo Parlament”, naveo je Govedarica.

On je ponovio da je opozicija spremna da svim raspoloživim sredstvima brani dignitet Narodne skupštine Republike Srpske.

“Jedini naš zahtjev je da se demokratija vrati u Parlament RS. Ništa drugo. Jer besmisleno je učestvovati u radu Parlamenta koji donosi odluke, a odluke se ne objavljuju u Službenom glasniku”, rekao je Branislav Borenović, lider PDP-a.

“Parlament donosi odluke i traži od Vlade da odgovori poslanicima. Mi čekamo odgovor sedam, osam, deset mjeseci. I slušamo danas ismijavanje predsjednice Vlade koja danas kaže: Neću, neću da odgovorim”, naveo je Borenović.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske večeras je zasjedao skupštinski Kolegijum. Sjednica Kolegijuma biće održana sutra u 10.30!

 

Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.