NIŠLIJA PREŠAO 16.000 KILOMETARA Na dva točka do kraja Rusije

Nišlija Predrag Perunović ostvario je svoj san – posle 43 dana i 16.000 pređenih kilometara stigao je motorom od Niša do Vladivostoka, poslednjeg grada na dalekom istoku Rusije.

 – Osećam se ponosno, srećno i zadovoljno jer sam uspeo da uradim nešto ovako ekstremno, a da ne napravim ni jednu jedinu grešku, ne predam se brojnim iskušenjima, pokažem izuzetnu veštinu u situacijama kada je to bilo najpotrebnije i hrabrost kada je veština bila nedovoljna, mudrost koja je apsolutno neophodna za ovako ekstremnu avanturu – napisao je Perunović na svom Fejsbuk profilu pošto je motorom stigao u Vladivostok.

 On je motorom prošao kroz Bugarsku, Tursku, Gruziju, Jermeniju, Azerbejdžan, Kazahstan, Rusiju, Mongoliju… Obišao je dvotočkašem oko Kaspijskog jezera koje je najveće na svetu i Bajkalskog jezera koje je najdublje i prešao neke od najvećih reka na planeti: Volgu, Ural, Ob, Jenisej, Angaru, Amur… Vozio je 3.300 kilometara kroz bespuća kazahstanskih stepa, suočio se sa paklenim vrućinama Turske i Azerbejdžana gde je temperatura išla do 41 stepen, da bi ga nakon toga čekalo preko 6.000 kilometara kroz Sibir. Čak 2.500 kilometara puta bili su izuzetno hladni sa temperaturama od 2 do 7 stepeni uz sneg.
Leutar.net NIŠLIJA PREŠAO 16.000 KILOMETARA Na dva točka do kraja Rusije

– Ono sto je možda i najekstremnije je da sam bio sasvim sam na ovom putovanju. Zahvaljujem se svojim starim prijateljima koji su me bodrili i više nego što sam očekivao, svojim novim prijateljima koji nisu nimalo zaostajali za starim, svim ljudima dobre volje koji su me pozitivno i sa puno optimizma podržavali iz dana u dan – napisao je Perunović.

On se poverio da mu je posebno drago što će sada njegov grad Niš s njegovim prijateljima bajkerima, imati čime da se pohvali i diči.

Iako je na dva točka došao do krajnjeg istoka Rusije, Perunović kaže da će povratak biti drugačiji. Motor će špedicijom poslati u Soči, odakle će trajektom preći u Trabzon u Turskoj, a onda na dva točka kući.

Povratak slobodi

Perunović skoro dve decenije radi za UN i kaže da pre povratka iz Kabula 2013. nije bio zainteresovan za motore. U Avganistanu je proveo četiri godine u kampu sa šest metara visokim zidovima opasanim bodljikavom žicom pa mu je put motorom bio povratak slobodi.

Izvor: blic.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.