Hrvatska moli Grčku da ponovo organizuje dodjelu medalja kako bi skinuli prokletstvo

ZAGREB, 10. septembar 2017, (Njuz) – Košarkaški savez Hrvatske uputio je danas zvanični zahtev grčkom košarkaškom savezu u kojem ih moli da ponove dodelu medalja sa finala Evropskom prvenstva 1995. godine, kako bi skinuli prokletstvo pod kojim je od tada njihova selekcija.

Hrvatska je godinama unazad pokušavala da stigne do medalje, ali bez obzira na to ko je sve bio u timu, ili ko je selekciju vodio sa klupe, uspeh je izostajao, tako da se košarkaški savez odlučio na ovu neobičnu meru.

– Očigledno da nije do igrača, jer kako objasniti da Hrvatska za koju su proteklih godina igrali igrači poput Giričeka, Vujčića, Mulaomerovića, Planinića, Bogdanovića, Šarića i mnogih drugih nikada ništa nije uspela da osvoji. Da ne pričamo ko je sve vodio tim sa klupe. Ovde je očigledno da nije problem u taktičkoj postavci ili nedostatku kvaliteta, već isključivo o prokletstvu što smo napustili pobedničko postolje, koje moramo što pre nekako da skinemo – smatra predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Ivan Suker.

On kaže da još uvek čeka odgovor grčkog saveza, ali da je optimističan.

– Sve što treba je da ponovo napune halu Marusi sa 20.000 navijača i okupe sve ondašnje aktere. U kontaktu sam sa našim bivšim igračima i pojedini poput Kukoča i Komazeca su zainteresovani da pomognu. Treba samo još da nađemo Marčuljonisa, Sabonisa i ostatak litvanske ekipe, kao i tim tadašnje Jugoslavije – napominje Suker i kaže da će svi hrvatski igrači ovog puta stajati dok tim Jugoslavije prima zlatne medalje i dok se intonira himna.

– Svesni smo da je tada bila himna “Hej Sloveni“ i da će igrači možda tražiti da se intonira “Bože pravde“, što nije nikakav problem. Mogu i obe – navodi Suker i dodaje da mu, ako ni ovo ne pomogne Hrvatskoj da nekom narednom velikom takmičenju dođe do medalje, ostaje samo da zamoli sadašnjeg srpskog selektora Đorđevića da repriziraju makar poslednji napad sa utakmice ovih selekcija iz 1997. godine i promaši trojku, čime bi pružio makar malu radost ljubiteljima košarke u Hrvatskoj.

Marko Dražić/Dragoljub Šalipur

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.