Govedarica: Očekujem da neko okusi malo robije

Kazao je to u obraćanju novinarima Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, koji je novinarima potvrdio da će Savez za promjene imati zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

“Koristim priliku da govorimo o aferi koja je razdrmala bh. realnost, a to je afera prisluškivanje. Dajemo podršku ministru Draganu Mektiću. Dajemo mu podršku da nastavi da se bori protiv pravosudnog političkog zla koje drži u kandžama građane svih entieta”, kazao je Govedarica.

On traži da se progon ne zaustavi ovdje: “Tražimo da vidimo ko je proizveo tog Šimića, ko ga je branio i ko su odogovorni, da podnesu ostavku. Mektić neće podnijeti ostavku kao Šnjegota, jer je on odradio značajan posao. Pitanje je da li će Gordana Tadić podnijeti ostavku”, pitao je Govedarica.

“Očekujemo da poslije ove afere napokon neko okusi malo robije u ovoj zemlji, mora neko otići na robiju, da bi ovaj narod mogao slobodno da živi. To bi mogao biti neko iz tužilaštva, čast onima na koje država može da računa”, ocijenio je Govedarica.

Pohvalio je ministre iz Vijeća ministara iz reda srpskog naroda koji su napravili dobar korak po pitanju Transportne zajednice, jer to je korak koji definiše dobra i koordinaciju između entitetskih ministara.

“To je korak koji definiše deblokadu sredstava, i dobar korak imajući u vidu da je Srbija istakla kandidaturu da sjedište bude u Beogradu. Ostala su još dva koraka, ne vidim razloga da se pravi drama”, ocijenio je Govedarica.

Na današnjem sastanku definisan je odnos prema Deklaraciji o opstanku Srbija koju su inicirali zvanični Beograd i Banjaluka. Govedarica je to ocijenio važnim korakom, a Savez za promjene mu je dao podršku.

“Važno je da Beograd i Srbija imaju osjećaj da pomognu Srbima u RS i srbima u FBiH. Smatramo da fond koji se planira napraviti za određene projekte ne treba da bude politizovan. Niti da Dodik treba da lobira za projekte u zajednicama gdje SNSD ima vlast. Tražimo da se fond koristi i bude u službi gdje je pomoć potrebna, a to su mnoge lokalne zajednice”, kazao je Govedarica.

Istakao je da Srbija treba da bude orijentir i po pitanju NATO pakta, i da pristupanje toj alijansi nije bilo na dnevnom redu.

Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.