Odluka Gradskog vijeća: Ukida se naplata parkinga

Na sjednici Gradskog vijeća Metković donijeta je odluka o ukidanju naplate parkinga u gradu. Gradonačelnik Dalibor Milan u obrazloženju je naveo da će se bez obzira na ukidanje naplate parkinga prometni red nastaviti održavati.

Takođe je naveo da će se uz postojećeg prometnog redara zaposliti još jedan, a sve to radi aktivnog očuvanja prometnoga reda.

Za radnike koji trenutno rade na naplati parkinga pokušat će se naći druga radna mjesta, a ako se ne nađu ispunit će se sva njihova prava prema Zakonu o radu, izvijestili su iz gradske uprave.

Portal likemetkovic piše kako se dva puta pokušalo uvesti naplatu parkinga u Metkoviću: 2010. neuspješno i 2014. uspješno. Pri tome se vodilo računa o stanarima u zoni naplate, penzionerima i građanima s područja Grada i prigradskih naselja. Prvi su imali jednu besplatnu kartu, drugi povlaštenu mjesečnu kartu od 40 kuna, a treći od 60 kuna. Svi ostali su plaćali mjesečnu kartu od 150 kuna, odnosno sat u prvoj zoni od 5 kuna i u drugoj zoni od 3 kuna po satu. Za porodice sa četvero i više djece uvedena je jedna besplatna karta kao i besplatni priključak na gradski internet.

Izvor: večernji.hr

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.