Biciklima krenuli do Jasenovca

Članovi biciklističke sekcije PD „Vučji zub“ krenuli su jutros na svojim dvotočkašima na pokloničko putovanje u Jasenovac.

Članovi Planinarskog društva „Vučji zub“, njih pet, okupljeni u istoimenoj biciklističkoj sekciji, krenuli su jutros na prvu pokloničku vožnju u Jasenovac.

Biciklisti su se okupili ispred spomenika Jovanu Dučiću, a na pokloničko putovanje krenuli su: Vojo Prelević, Danko Karić, Željko Mirdinja, Vlado Ružić i Mićo Milošević uz automobilsku pratnju Jovana Prcovića.

Mićo Milošević, član biciklističke sekcije Planinarskog društva „Vučji zub“ kaže da ukupna dužina puta iznosi oko 450 kilometara.

Prvog dana voziće na relaciji Trebinje – Jablanica, drugog dana Jablanica – Jajce i trećeg dana Jajce – Jasenovac.

„Cilj i motiv putovanja je da odamo poštovanje i poklonimo se svim nevino stradalim žrtvama u koncentracionom logoru Jasenovac u Drugom svjetskom ratu. Plan je da dođemo u petak veče, a nakon posjete memorijalnom kompleksu u Jasenovcu, u subotu 9. septembra prisustvujemo Svetoj arhijerejskoj liturgiji u manastiru Jasenovac, na dan Sabora srpskih Svetitelja i onda povratak nazad“, naveo je Milošević.

Biciklistička sekcija Planinarskog društva „Vučji zub“ Trebinje broji oko 20 aktivnih članova, a do sada je organizovala više pokloničkih putovanja, i to dva puta do Hilandara, jednom na Krf i više puta pod manastir Ostrog.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.