Nastavljaju se pregovori nezadovoljnih boraca i Gradske uprave

Na zajedničkom sastanku nezaposlenih pripadnika boračkih kategorija, načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Grada Trebinja i rukovodstva Gradske boračke organizacije ni danas nije postignut konačan dogovor o načinu zaposlenja demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, ali su se stavovi djelimično približili.

Načelnik Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Petar Vlatković podsjetio je da je Gradska uprava obezbijedila iz Fonda solidarnosti 476.000 KM za zaposlenje 59 lica.

On je napomenuo da većina demobilisanih boraca nije zainteresovana za ponuđena radna mjesta u realnom sektoru i da su tražili zaposlenje u javnom sektoru.

Nije im odgovarao ovaj program iz više razloga, napomenuo je Vlatković, jer kako je istakao radi se većinom o starijim ljudima, nesposobnim za poslove koji se nude.

„Mi smo se sastali kako bi postigli dogovor, kako da iskoristimo ova sredstva, a istovremeno pomognemo boračkim kategorijama, jer želimo da sredstva budu utrošena na način kako to njima odgovara i da oni sami iznađu rješenja i modalitete koji njima odgovaraju,“ kazao je Vlatković.

Na javni poziv gradske uprave, iz BORS-a su dostavili imena 56 lica predviđenih za zaposlenje iz kategorija demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i djece poginulih boraca, dok su poslodavci iskazali potrebu za 49 radnika.

Prema javnom pozivu i pravilniku, iz kategorije djece poginulih boraca predviđeno je zaposlenje 15 lica, dok je iz kategorije RVI njih devet, te 36 demobilisanih boraca. Javni poziv je raspisala Gradska uprava, dok je prijedlog lica koja su prioritet pri zapošljavanju dostavila Gradska boračka organizacija Trebinja.

Izvor: M.I./Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.