Cijena parkinga u Trebinju šokira posjetioce (Video)

Iz godine u godinu Trebinje je sve veći turistički centar, ali izgleda u očima gradske vlasti najveći.

Da se puca na visoko pokazuju ovogodišnje cijene parkinga. Za sat vremena u centru Trebinja morate iskeširati tri marke. Trebinjci u čudu a još više se čude gosti iz najvećih centara regiona.

“U Novom Sadu je pola evra a ovdje je evro i po koliko vidim”, kaže Bogdan Vojčić iz Novog Sada.

“Ja koliko znam u Sarajevu je marka a ovdje je tri marke. Ne da je skup nego je preskup. Ne mogu ostati više od jednog sata, ja ne mogu ni kafu popiti za jedan sat”, rekao je Nenad Ambiluja iz Sarajeva.

“Bio sam u Herceg Novom dosta je jeftiniji. Cijelu noć parkiram i platim jedan evro”, kaže Neđo Dursun iz Čikaga.

Ni pješke se kroz Trebinje ne može lako. Zbog astronomskih cijena parkinga sve je više auta koji završe na nekom od trotoara, a parkirališta skoro pa prazna. Nadležni kažu da su na to bili prinuđeni zbog stalnih gužvi u centru grada.

“Čak se dešavalo da po nekoliko dana jedna te ista auta budu parkirana i da njima piše prodaje se. Taj parking je bio uzurpiran i mi smo jednostavno bili prinuđeni da iznađemo neko rješenje da bi svi građani našeg grada koji dolaze u centar i turisti mogli da parkiraju i obave svoj posao”, objašnjava Stevan Bekan, zamjenik načelnika za stambeno-komunalne poslove.

Čim su donijeli odluku o većim cijenama, nadležni su poslali komunalce da obilježe svaki slobodan ćošak u Trebinju, pa je od ovoga ljeta u gradu iscrtano još 100 novih parking mijesta. Sat parkinga u drugoj zoni je marka i po. U opštini očekuju dobru zaradu i obećavaju da će te pare pametno iskoristiti.

Bojan Nosović (ATV)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.