Dubrovčka usta neće da prihvate protezu dok se trebinjski zubari ne ispričaju

Dubrovčanin Mate je prije mjesec dana dogovorio sa trebinjskim zubarom Draganom da će postaviti gornju protezu škljocavicu. Izvadio je sve pokvarene zube sa popustom od 15%, zarasle su rane, izvršeno je probno postavljanje i sve je išlo normalnim tokom.

Došao je dan da se postavi proteza, Mato je sav srećan stigao u Trebinje, napokon će moći pred Katicu sa blistavim bijelim zubima, napokon će moći da sažvaće hranu koju je do sada samo gutao. Požurio je prije gužve jer ne voli čekati u koloni automobila koji su se uputili u Trebinje. Poveo je sa sobom i prijatelja Jozu da kupi na pijaci voća dok on završi sa zubarom. Pošla je i Katica, imala je zakazano kod frizera. Kasnije će svi na Tuli da ručaju teletinu pod sačem, jeftinije im nego da Katica kupuje meso u Lidlu pa peče dva sata.

Zinuo je jako jedva čekajući da završi. Taman kada je zubar Dragan pošao da ubaci protezu Mato glasno reče „NE“.

-Šta „Ne“? – začudi se Dragan.

-Ispričaj se prvo – reče Mato sa čuđenjem u očima šta mu se dešava.

-Šta da se ispričam? Evo pričamo svaki dan kada dođeš!

-Ispričaj se za sve majke.

-Koje, bolan, majke? – začudi se Dragan.

-Ne, neću vaše zube. Odlazim, evo sada mi pade na pamet. Ne znam što ja kod vas radim i ove zube, što kupujem na vašoj pijaci. Neću se više ni šišati kod vas, niti ću popravljati automobile. Dosta mi je i vašeg goriva. Ispričajte nam se, pa ću ponovo dolaziti.

-Ne znam šta te spopade sada – zbunjeni Dragan odmaknu protezu te pusti ljutog Matu da ode krezav iz ordinacije.

Mato požuri ka pijaci da nađe svog prijatelja, pokupiše poluofarbanu Katicu i uputiše se brzo ka svome gradu. Na Ivanici su čekali sat vremena na granici zbog neke gužve oko otvaranja graničnog prelaza. Nisu htjeli sa de slikaju za novine!

Gladni, krezavi i poluofarbani dođoše u svoj grad gdje shvatiše da im je bolje da su svoji na svome. Nije sve u šoldima!

Leutar:net

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.