Dubrovnik traži izvinjenje od Trebinja

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je danas da Trebinje treba da se izvini Dubrovniku za događanja u minulom ratu, te da to Dubrovnik nikada neće uraditi jer je Hrvatska vojska, kako tvrdi,  samo branila svoje domove.

„Dobra volja Trebinja je dobra volja, ali prije izražavanja dobre volje treba se izviniti majkama koje su izgubile sinove, porodicama poginulih. Kada uslijedi izvinjenje iz Trebinja, kao iz Crne Gore , grad Dubrovnik je spreman sarađivati sa Trebinjem. Dok se to ne dogodi nismo spremni“, rekao je on.

Franković je istakao da se Dubrovnik ne treba izvinjavati Trebinju, jer je, kako tvrdi,  hrvatska vojska samo branila svoje domove.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da političari moraju  shvatiti da trebaju slušati narod i omogućiti narodu ono što želi.

Komentarišući izjavu Frankovića oko saradnje Trebinja i Dubrovnika, Ćurić je rekao da je bilo s obje strane nelagodnih situacija, ali da otvaranje GP Ivanica nije mjesto da se priča o tome.

„Mislim da su to možda i neki utisci, mladi smo i nismo učestovali u ratu, a o tome se može pričati na nekim drugim mjestima“, prokometarisao je Ćurić izjavu dubrovačkog gradonačelnika.

Franković, Ćurić i načelnik opštine Ravno Andrija Šimunović danas su prisustvovali otvaranju Graničnog prelaza Ivanica.

Izvor: Radio Trebinje/ D.Č.

3 KOmentara

  1. Nije mi jasno samo sta se mi petljamo na Ivanici…pa to je granicni prelaz izmedju Dubrovnika i Ravno-opcine—Mi se ne granicimo sa njima bas tako direktno, a i ima u tome i simbolike…Dubrovniki se treba izvinuti i to javno i ponizno, dosta smo jada i nesrece tim ljudima nanijeli i ne trebamo se lagati vise. laganje sebe i prekrajanje istorije je nesto se se vrati trostruko u negativnom smislu. priznajmo da smo govna , bice nam lakse!!!!

    • Pa eto ti si priznao! Ostavi druge postene ljude iz Trebinja u ogromnoj vecini na miru, jer nisu nikome nista lose ucinili, a pogotovo Dubrovniku.

    • O cemu ti pricas smece jedno. Da se izvinemo ustasama za poginulu mladost Trebinja. Za zatrta ognjista gubitkom sina jedinca. Za sta bi se izvinjavao ti smece jedno idi u svoje ime pa se izvinjavaj. Sram te bilo i pred Bogom i ljudima.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.