Stevandić: Ne smije se ignorisati problem odlaska mladih, ali i mladi su krivi! (VIDEO)

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da se ne smije ignorisati problem odlaska mladih sa ovih prostora.

„Na nama je da taj problem ne ignorišemo i ne zloupotrebljavamo mlade, već da pravimo programe kako da mladi kroz zapošljavanje budu konstruktivan dio društva“, rekao je Stevandić danas novinarima u Banjaluci povodom Međunarodnog dana mladih.

On je rekao da Ujedinjena Srpska ima mnogo programa za mlade – od IT sektora, koji je neiskorišten u urbanim sredinama, do ostanka na selu putem vlastite plasteničke proizvodnje, u ruralnim sredinama.

Kada je riječ o problemu odlaska mladih sa prostora BiH, Stevandić je rekao da je to opšti problem čitavog Balkana, podsjetivši da su Bugarska i Rumunija kada su ušle u EU izgubile 12 odsto mladih.

„Vlasti moraju da prave programe i događaje, da zadrže mlade na ovim prostorima. S druge strane i mladi su djelimično krivi jer njihova borba je vrlo često više usmjerena na kritiku, a manje na konstruktivna rješenja“, kaže Stevandić.

Predsjednik Aktiva mladih Ujedinjene Srpske Mile Aljetić rekao je da Ujedinjena Srpska danas promoviše sabornost i saradnju između mladih iz svih političkih stranaka, ističući da su jedini sukobi koji su dozvoljeni oni na sportskom terenu i oko ideja, te da mladi ne smiju biti taoci bilo kakvih podijeljenih politika.

Povodom Međunarodnog dana mladih, Aktiv mladih Ujedinjene Srpske organizovao je danas na igralištu banjalučke Osnovne škole „Ivo Andrić“ turnir u uličnom basketu, a dio novca od kotizacije biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Ovom događaju prisustvovao je i zamjenik predsjednik Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić.

Izvor: RTRS

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.