Ministar u Vladi RS Dane Malešević: Nov auto je statusni simbol!

Novi automobil na neki način je statusni simbol, nespretno je ministar Dane Malešević branio nabavku luksuznog vozila. I upao još dublje.

Tvrdi da je svjestan u kakvom je stanju Republika, na čijem su čelu on i njegove kolege, ali ne vidi problem u tome da se ministri vozaju u skupocjenim autima, pa ne želi da bude izuzetak.

– Na neki način je to i statusni simbol, da ne ide ministar baš u njagorem automobilu, mada RS, svi znamo u kakvom je stanju, da smo u nekom razvojnom periodu, da nije prošlo dugo od rata i da sigurno treba još puno vremena da stanemo na prave noge – rekao je Malešević.

Bacio se ministar i u matematiku, pa tako nabavku novog automobila poredi sa kupovinom odjeće. Majica od trideset maraka, može se, računa, nositi barem pet godina, dok ona od tri do četiri marke, poslije prvog pranja dođe do pola leđa. Ista je stvar i sa vozilima, zaključuje Malešević.

Nada se da će u luksuzu novog automobila, kao ministar, uživati i poslije izbora.

– Niti će ministar taj automobil ponijeti sa sobom. Pošto je još kratak period ostao do kraja mandata, vidjećemo kako ćemo proći na izborima. Moguće je da ja taj automobil vozim još izvjesno vrijeme i poslije narednih izbora – kaže Malešević.

Iako, kako tvrdi, ne pati od skupih vozila, za njegov novi Audi iskeširano je više od stotinu hiljada maraka. Na to i danas podsjećaju u “ReStartu Srpska”. Banjalučkim Trgom Krajine, prošetali su noseći transparente.

Podršku njihovoj ideji da se ograniči iznos novca za nova auta, već je potpisalo više od tri hiljade ljudi, pa sad čekaju potpise i onih koje prozivaju.

U suprotnom, novi protesti.

– Najvjerovatnije u utorak predajemo te potpise i dajemo im određen rok da postupe po našim zahtjevima. Ukoliko se to ne desi, moraćemo da preduzimamo radikalnije mjere, nove proteste – rekao je Stefen Blagić, predsjednik “ReStart Srpska”.

– Za tri dana tri hiljade ljudi isto misli što i mi, da se luksuz ograniči, a potrebe se povećaju za naše građane – kaže Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u SG Banjaluka.

Baš zbog, kako kažu, neodgovornosti vlasti prema njihovim potrebama, i danas su u redu pred štandom Restarta Srpska čekali ljuti građani. Luksuziranju političara, tvrde, treba stati u kraj.

Ponosni su u “ReStartu” što je njihov rad već pokazao rezultate. Uštedjeli su, tvrde, 225 hiljada maraka, jer su od nabavke auta odustali Igor Crnadak i Mićo Mićić.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.