Izabrane firme za izradu strategije razvoja aerodroma u Trebinju

Preduzeće Aerodromi RS odabralo je konzorcij kompanija koji predvodi „Way 2 Go d.o.o.“ Banjaluka kao najpovoljnijeg ponuđača za izradu strategije razvoja Međunarodnog aerodroma u Trebinju, faza 1, aerodrom generalne i biznis avijacije, izvještava Indikator.ba.

Grupu ponuđača osim firme Way 2 Go, čine i Neo Aerodromes Engineering iz Beograda i Institut za građevinarstvo IG iz Banjaluke, a ponudili su cijenu od 74.900 KM.

Ovi ponuđači ujedno su bili i jedini, a obavezuju se na izradu dokumentacije u roku od 30 dana.

Ugovor sa odabranim ponuđačima biće potpisan nakon što protekne rok od 15 dana.

Aerodromi Republike Srpske odgodili su nedavno tender za izradu Strategije razvoja trebinjskog aerodroma zbog, kako je navedeno, žalbe na tendersku dokumentaciju, ali je postupak nabavke obnovljen.

Prema ranijem pisanju medija, tenderska dokumentacija predviđa u Trebinju gradnju piste dužine 1.700 i širine 30 metara, dovoljne za polijetanje i slijetanje dva aviona čiji je kapacitet 50 sjedišta. Planirana je i izgradnja terminalne zgrade, kontrolnog tornja, hangara, okolnih puteva, ali i parking prostora.

Izvor: Indikator.ba

3 KOmentara

  1. Kapacitet je smiješan ,aerodrom bi morao primati mnogo veće avione.razlog je više nego očigledan jer nama bliski aerodromi nisu u stanju primiti velike avione! Za vrijeme ljetnih odmora taj bi aerodrom radio kao svi aerodromi u BIH !

  2. Ova zadnja recenica je fascinirajuce intelligentna …zamislte aerodrom bez svega nabrojanog ….ovo je vrhunsko novinsrstvo , svaka cast

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.