Dala otkaz posle dobijanja skoro rekordnog džekpota

Stanovnica Masačusetsa, srećna dobitnica 758,7 miliona dolara na američkoj lutriji „Pauerbol“, dala je otkaz u bolnici u kojoj je radila tri decenije, uz poruku da sada samo želi da se opusti.

Posle 32 godine rada u medicinskom centru „Mersi“, 53-godišnja Mejvis L. Vancik iz grada Čikopi, u američkoj saveznoj državi Masačusets, odlučila je da je vreme da da otkaz, prenosi agencija AP.

Mejvis je rekla da je, nakon što je kupila srećku, koristila rođendanske datume kako bi izabrala neke od brojeva. Dobitnica nagrade ima dvoje odrasle dece, sina i ćerku, navodi agencija AP.

Zvaničnici lutrije saopštili su da se srećna dobitnica odlučila za jednokratnu isplatu u iznosu od 480 miliona dolara, odnosno 336 miliona dolara posle odbijanja poreza.

Leutar.net Dala otkaz posle dobijanja skoro rekordnog džekpota

Oko 120 miliona dolara poreskih prihoda otići će federalnoj vladi, a 20 miliona dolara državi Masačusets.

Posle prvobitne zabune da je tiket za glavni dobitak kupljen u Votertaunu kod Bostona, Američka lutrija ispravila je grešku i saopštila da će džekpot otići u ruke stanovnika Čikopija.

Kombinacija brojeva za drugi dobitak po visini na lutriji u istoriji SAD bila je 6, 7, 16, 23, 26, dok je dodatni, „Pauerbol“ broj, bio 4.

Izvor: RTS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.