U Berkovićima vatra došla do sela, slijedi neizvjesna noć

Pedesetak vatrogasaca, mještana i pripadnika Oružanih snaga BiH danas vode borbu sa požarima na području Berkovića koji se šire u krakovima i ugrožava sela Trusina, Babin Do i Koritnik, potvrdio je Srni načelnik te opštine Nenad Abramović.

Abramović, koji se javio sa terena, rekao je da Berkovići ulaze u neizvjesnu i veoma tešku noć.

On je istakao da vjetar predstavlja najveći problem jer raspiruje vatru, napominjući da je najveća opasnost od požara koji se jednim krakom širi od planine Snježnice prema Trusini, gdje su uspjeli već da odbrane jednu kući, dok je drugi krak usmjeren prema selu Dračići.

Abramović je naveo da helikopter danas nije mogao da dejstvuje na požarištima zbog jakog vjetra, izražavajući nadu da će vremenski uslovi dozvoliti nadlijetanje u večernjim časovima.

Pripadnik Vatrogasne jedinice Trebinje Milan Tepavčević potvrdio je Srni da je na području ovog grada aktivan samo požar iznad sela Veličani koji ne ugrožava imovinu.

„Požar je visoko u planini i gori na nepristupačnom terenu“, rekao je Tepavčević i dodao da je vatra, ipak, kontolisana kako se ne bi otela kontroli.

Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.