Ministarstvo prosvjete: Zatvaranjem škola njeguje se pozitivan takmičarski duh kod učenika!

Povodom najava Udruženja građana “Restart Srpska” da će organizovati proteste u Banjaluci pod nazivom “Zatvori škole, kupi Audi”, oglasilo se ministarstvo prosvjete i kulture RS.

 Predstavnici Udruženja predali su Policijskoj upravi Banjaluka zahtjev za održavanje protesta ispred stadiona FK “Borac”, nedaleko od sjedišta Ministarstva prosvjete i kulture. Kao razloge protesta naveli su to što je Ministarstvo prosvjete i kulture je 2016. godine probilo budžet Srpske za nevjerovatnih 10,7 miliona maraka.

Iz ministarstva se navodi da su netačne i zlonamjerne tvrdnje da je automobil koji nabavlja Ministarstvo prosvjete i kulture kupljen novcem koji se uštedio zatvaranjem 15 škola.

“Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o mreži osnovnih škola sa prijedlogom racionalizacije 27.07.2017. godine, a biće u primjeni od školske 2017/2018. godine. Prilikom racionalizacije mreže škola, vodilo se računa o najboljim interesima učenika jer se na ovaj način podstiče socijalizacija djece i njeguje pozitivan takmičarski duh kod učenika, a sredstva koja se na ovaj način štede moći će se usmjeriti u poboljšanje materijalnog položaja škola i za investicije u školske objekte”, stoji u dopisu ministarstva.

Dodaju da se nabavka automobila za potrebe Ministarstva vrši u skladu sa Odlukom o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava Ministarstvu prosvjete i kulture, koju je Vlada Republike Srpske donijela 11.05.2017. godine, a na osnovu ranijeg zaključka Vlade da će se zamjena automobila koji se koriste za potrebe predsjednika Vlade i ministara u Vladi Republike Srpske vršiti nakon pet godina korištenja automobila.

“Postojeće vozilo namijenjeno za službena putovanja ministra proizvedeno je 2007. godine, prešlo je 430.000 kilometara, u nezadovoljavajućem je tehničkom stanju i njegovo održavanje je neekonomično te je bila neophodna nabavka novog vozila”, pojašnjeno je iz ministarstva prosvjete i kuture u Vladi RS.

Izvor: Buka/ATV

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.