Koncert Marije Šerifović u Banjaluci zbog „Oluje“ pomjeren na 3. avgust

Koncert Marije Šerifović u Banjaluci, koji je bio najavljen za 4. avgust, biće održan dan ranije, 3. avgusta, kako se ne bi poklapao sa obilježavanjem egzodusa Srba iz Hrvatske.

Organizator koncerta RTV Kontakt u saopštenju navodi da se na promjenu termina odlučio zbog negativnih reakcija javnosti koje su uslijedile zbog preklapanja termina koncerta sa obilježavanjem egzodusa srpskog naroda iz Hrvatske u akciji Oluja.

Navodi se da je raspored koncertnih nastupa i drugih obaveza Marije Šerifović uglavnom popunjen i po nekoliko mjeseci unaprijed, menadžment je dostavio veoma ograničen broj slobodnih termina za mjesec avgust tako da se, kako se objašnjava, ne može govoriti o namjeri da se ciljano i sa predumišljajem organizuje koncert na dan velikog stradanja srpskog naroda tokom akcije “Oluja“.

U saopštenju se podsjeća da je 4. avgust prihvaćen kao termin jer se „godinama unazad centralno obilježavanje godišnjice stradanja Srba u “Oluji“ u Banjaluci održavalo 5. avgusta“, kao i da je taj datum prije dvije godine bio proglašen Danom žalosti u Srbiji i Republici Srpskoj.

„Iskreno nam je žao ako je najava koncerta za 4. avgust kod bilo koga prouzrokovala patnju i bol jer nam to nikako nije bila namjera“ -navode iz Kontakta.

Izvor. Nezavisne novine

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.