HET organizovao moleban za kišu

Više od sedam stotina zaposlenih u Hidroelektranama na Trebišnjici organizovalo je oko podneva, uz prigodni ručak, moleban za prizivanje kiše i prestanak sušnog perioda u čitavoj Hercegovini, saznaje naš portal.

Molebanu za kišu “žednoj zemlji i praznom Bilećkom jezeru” koji nedeljama stradaju od suše održan je u upravnoj zgradi HET-a na obalama Trebišnjice. Molebanu su prisustvovali i radnici Hidroelektrana Dabar i Buk Bijela, kao i neki Kinezi.

Služba molebana je održana na svim branama HET-a u isto vrijeme.

„Mnogi se sada pitaju zašto je Gospod dozvolio da se takva nesreća sruči na zemlju. Naravno, ljudski grijesi i nebriga za prirodni poredak od Boga dat tvorevini, razlog su ovakvih nesreća na zemlji. Ali mi ne smijemo da okrivljujemo druge, da kod drugih tražimo razlog za nesreću koja nas je spopala“, istakli su iz Uprave.

„Gospode, koji si na nebesima, da se sveti ime tvoje, da bude volja tvoja, da prođe suša ova,  da padne kiša koja, kako na nebu tako i u jezero. Hljeb naš nasušni daj nam danas, da popijemo čivase koje, i lakše svarimo hobotnice ove. Ne uvodi nas u kredite nove, no izbavi nas kišom iz dugova…“ – odjekivalo je u holu zgrade HET-a tokom molebana.

Kako navode u HET-u oni su sada uradili sve što je u njihovoj moći da ne uzimaju nove kredite.

„Za svaki slučaj smo se pomolili i za stimulaciju, regres i zimnicu za naše radnike, jer ako se ova suša nastavi sve ovo će moći samo da sanjaju. Nikad se ne zna! Radnici nas i ovako već popreko gledaju, ne veruju našim prognozama, a ovako možemo da kažemo nije do nas, do Boga je…“ – kažu u upravi HET-a.

Leutar.NET

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.