Aleksandra Samardžić osvojila zlatnu medalju na Evropskom univerzitetskom prvenstvu

Nakon Anđele, i starija sestra Aleksandra Samardžić obradovala je kako Berkoviće tako i čitavu BiH i osvojivši prvo mjesto odnosno zlatnu medalju, upotpunila uspešan dan bosansko-hercegovackog džudo sporta.

Naša džudistkinja osvojila je zlatnu medalju na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u gradu Koimbra (Portugal) u kategoriji do 70kg.

Aleksandra je do finalne borbe došla sa tri pobjede nad predstavnicama Francuske i Holandije, a u finalnoj borbi bila je bolja od Poljakinje Ursule Hofman. Na ovom prvenstvu Aleksandra je predstavljala Univerzitet u Sarajevu i Fakultet političkih nauka Sarajevo čiji je student prve godine. Ovo je treći vikend za redom da naši najbolji džudisti donose zlatne medalje sa velikih međunarodnih takmičenja.

Toni Miletić i Aleksandra Samardžić sa jednog od najjačih Evropskih kupova za juniore u Paksu donijeli su zlatne medalje, nakon toga sve ljubitelje BH sporta je obradovala Larisa Cerić takođe sa zlatnom medaljom sa Evropa kupa za seniore u Minsku, a sad i Aleksandra sa velikom zlatnom Evropskom Univerzitetskom medaljom.

Ovo je ujedno peta zlatna medalja za BH džudiste sa Evropskih Univerzitetskih Prvenstava (Ibro Miladin i Mitar Mrdić 2011., Larisa Cerić 2013., Harun Sadiković 2016. i Aleksandra 2017.).
Uz Aleksandru su bili predsjednik i selektor BH tima Branislav Crnogorac i generalni sekretar Džudo Saveza BiH Arijana Jaha.

Podsjetimo, danas je Aleksandrina mlađa sestra Anđela osvojila bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Anđela Samardžić iz Berkovića osvojila je treće mjesto odnosno bronzanu medalju na Evropskom Olimpijskom Festivalu Mladih (EYOF Gyor 2017).

Anđela se borila onako kako to dolikuje pravim sportistima koji ostavljaju srce na sportskim borilištima, da bi dostojno i dostojanstveno predstavljali svoju državu.
Ova naša mlada Dabarka je sa 4 pobjede i jednim porazom osvojila veliku Evropsku Olimpijsku medalju U18.

Anđela je ovom medaljom opravdala povjerenje koje joj je ukazao Olimpijski komitet BiH da na ceremoniji svečanog otvaranja upravo je ona nosi zastavu Bosne i Hercegovine.

Izvor: Berkovići

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.