Lešo tender: HET naručuje hobotnice, lignje, „Jack Daniel’s“…

Upravu Hidroelektrana na Trebišnjici ne brine što im je prošlogodišnja dobit pala za 115 hiljada KM, već se pripremaju za slavu za koju su naručile raskošna jela i vrhunska pića, poput desetina kilograma hobotnice, lignji i najboljeg viskija, otkriva poslovni portal CAPITAL.ba i TI BiH.

Trpeza je spremna, kao i tender. Spisak namirnica koje Hidroelektrane na Trebišnjici pripremaju za slavu je podugačak, a pred gostima će se, između ostalog, naći i 30 kilograma lešo jagnjetine, kao i 42 kilograma pečene, ali to nije sve.

U tenderskoj dokumentaciji, koja je u našem posjedu, Hidroelektrane na Trebišnjici traže da im se isporuči 20 kilograma pečene teletine, deset kilograma pilećeg i telećeg rolata, a kao predjelo biće servirano 13 kilograma pršuta, 12 kilograma tvrdog punomasnog sira, deset kilogarama kulena…

Između „hladne“ i „vruće“ plate služiće se 60 litara teleće čorbe.

Za izbirljivija nepca tu je „morska“ alternativa, odnosno 25 kilograma hobotnice, 35 pakovanja plodova mora i deset kilograma lignji.

Iako je slava, kolača neće biti mnogo – tek deset kilograma i to onih „siitnijih“. Ako gosti ne vole šećer, onda svakako vole dobro kapljicu, jer Hidroelektrane spremaju bogatu ponudu pića koju predvodi 11 paketa „Vranca“ i isto toliko paketa „Žilavke“.

Na stolu će bit i četiri litre „Chivasa“, četiri litre „Jacka Daniel’sa“, šest litara „kruške“, pet litara „gorkog lista“ i četiri litre „štoka“.

Capital

2 KOmentara

  1. Za ovaj gigant i za ovaj važan datum to nije mnogo u novcu.Što sve sa pićem može da pokrije 3,500 KM.Neka se proslavi i uvjek se to radilo.Ali brate bode oči,dušu,povrjđuje moral.Srećna im slava !Opet ali.Narod prašta,guta ali pamti.U ova,za ekonomiju teška vremena,trebali bi biti umjereni,savjesni prema društvenom novcu i svojim primjerom pokazati i drugima kako se to radi.Kada bi to organizovali u Tojoti,Simensu,Krškom,ili Samsungu čitav svjet bi o tome pisao.Kakve bi tu smjene i ostavke pljuštale.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.