Anketa: Kakav je vaš subjektivni osjećaj o broju turista ove godine u Trebinju?

Brojke su tačne, sigurno. Ali nekako imamo osjećaj da nema turista kao ranijih godina. Ne znamo u čemu je caka, nema one gužve uveče u gradu!

Prema podacima kojima raspolaže JU Turistička organizacija grada Trebinja, u prvih šest mjeseci ove godine u Trebinju je zabilježeno 27.236 registrovanih noćenja, što predstavlja povećanje za 17 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, čime je nastavljeno kontinuirano uvećanje obima turističkog prometa koji se posljednjih godina bilježi u Trebinju.

Prema riječima Žarka Vica, samostalnog stručnog saradnika u trebinjskoj Turističkoj organizaciji, procentualno 70 odsto gostiju je iz inostranstva, a 30 odsto su domaći turisti.

„Najveći broj noćenja gostiju iz inostranstva odnosi se na turiste iz Turske, Srbije, Južne Koreje, Grčke i Crne Gore. U dnevne posjete grupno dolaze standardno turisti iz Rusije, Grčke, Srbije i Hrvatske, a ove godine su novina turisti iz Poljske“, dodaje Vico za Radio Trebinje.

On dodaje da turisti hvale gostoprimstvo i ljubaznost koju osjete u našem gradu, kao i čistoću i mnoštvo zelenila u Trebinju.

„Zamjerke se najčešće odnose na nepoznavanje stranih jezika ugostiteljskih radnika, ali više je riječi hvale nego zamjerki. Vrlo smo zadovoljni sezonom. Turisti sve više dolaze a najvažnije je što imamo i dovoljno smještajnih kapaciteta. Trebinje iz dana u dan postaje jedan ozbiljan turistički grad“, zaključio je on.

 

 

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.