Trebinjci ogorčeni – Ko je dao dozvolu da se posijeku lipe u centru grada?

U centru Trebinja, neposredno uz hotel “Central park”, jutros je posječeno nekoliko lipa, koje su, prema svjedočenju pojedinih Trebinjaca, stare i do stotinu godina.

Sječa lipa počela je jutros oko 8.30 sati, na iznenađenje mnogobrojnih prolaznika, koji su osudili ovaj čin, tražeći od nadležnih gradskih organa da utvrde ko je učinio, kako su rekli, “klasični zločin protiv trebinjskog zelenila”.

“Mi smo grad zelenila, evo vidite šta su uradili. Pa ovo je zločin velikih razmjera koji niko od nadležnih nije ni pokušao da zaustavi”, kažu Trebinjci.

Nadležni gradski organi bez odgovora. Odgovornost prenose jedni na druge.

Nezvanično saznajemo da je problem nastao prije nekoliko dana, kada su izvođači radova na pomenutom hotelu potkopali korijene lipa, koja su se u međuvremenu nakrivile, nakon čega su donijeli odluku da ih posijeku, a oštelili su i dio javne rasvjete.

Međutim, za sječu stogodišnjih lipa niko od nadležnih gradskih organa, prema našim saznanjima, nije izdao neophodnu dozvolu, zbog čega Trebinjci s razlogom negoduju i izražavaju svoju ogorčenost ka ovom skandaloznom postupku.

U preduzeću “German invest”, koje je investitor hotela, nisu željeli da komentarišu sječu lipa.

TrebinjeLive

 

2 KOmentara

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.