Svečano otvoren akva park u „Gradu Sunca“ (FOTO+VIDEO)

Istočna kapija „Grada Sunca“ u kojoj se nalazi akva park sinoć je svečano otvorena uz vatromet i prisustvo velikog broja građana.

Rodoljub Drašković, investitor i idejni tvorac otvarajući ovaj jedinstven projekat rekao je da je završio jedan dio posla i da već razmišlja šta raditi dalje.

On je naveo da je do sada uloženo 25 miliona KM, do završetka 200 miliona KM.

„Moj svijet je svet radnika, njihovih porodica, neimara, njima pripadam svim svojim bićem. Dajem riječ da vas nikada ostaviti neću i nikada vas iznevjeriti neću. Ovdje su radili ljudi tri vjere: pravoslavna, katolička i islamska i svi su imali samo jednu vjeru da kvalitetno odrade poslove koje su im bili u nadležnosti da blagovremeno završe. Nećemo tu stati i dalje ćemo graditi za dobro svih nacija i nacionalnosti“, istakao je Drašković.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da ovakav projekat jedino može da realiziuje Rodoljub Drašković i zato mu se iskreno zahvaljuje.

„Vaše prisustvo vas nekoliko hiljada govori da je i za vas ovo značajan projekat. Ovo nije važno samo za Trebinje, već za cijelu regiju, jer daje dodatni sadržaj razvoju turizma Trebinja i cijele regije. Neizmjerno hvala Draškoviću jer ostavlja svoj novac u Hercegovini. Kada se cijeli kompleks završi biće 1.700 radnih mjesta. Upotrebna dozvola je u regularnoj proceduri. Organizovaćemo gradski prevoz svakih 15 minuta svakim danom kad bude radio akva park“, naveo je Petrović.

Akva park čini šest velikih tobogana, a prostire se na 79.000 metara kvadratnih.

Grad Sunca će se graditi u nekoliko faza i kada bude u potpunosti završen moći će da primi oko 20.000 ljudi.

Prva faza obuhvata akva park, dino park, ulaznu građevinu, šest ugostiteljskih objekata, tri dječije igraonice, vip sadržaje, druga kompleks hotela i sportskih sadržaja, treća oko 400 tipskih vila, a četvrta voćarsko-vinogradarski predio.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupali su članovi GKUD „Alat Svislajon“.

RT

Video: HERCEGOVINAPRESS

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.